Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2018. Május 23. 19:09, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia, fotó. Pusztai Dóra

Újabb Példás eredmény

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

2018. május 23-án délután gyűltek össze az Egyesület tagjai, hogy ünnepélyes keretek között adják át az osztály számára a nagy értékű eszközöket. A sajtó nyilvános eseményen Dr. Szíjjártó László osztályvezető főorvos és Dr. Bertalan István kórházigazgató vette át az infra babamelegítő készüléket és az újszülöttek számára kialakított speciális lélegeztető gépet.


Deé Rita, a PÉLDA Egyesület elnöke köszöntő beszédében kitért az alig fél éves szervezet eddigi munkájára. Felidézte azokat az eseményeket, melyek a mai nap eredményességéhez hozzájárultak. Mint mondta:

„Tavaly, amikor Szíjjártó László doktor úrral beszélgettünk, hogy mire lenne szükségük a Gyermek és Újszülött Osztályon, Egyesületünk még nem is létezett. Egy évvel ezelőtt nem voltak tagok, akik elvégezzék a feladatot, nem voltak támogatók, akik célba juttassanak…

.. Keresgéltünk, beszélgettünk emberekkel, akikkel úgy gondoltuk, hogy közösen tudunk dolgozni a nélkülöző, szegény, hátrányos helyzetű, beteg vagy árva gyermekekért, akiknek meg kell mutassuk, hogy milyen SZÉP az ÉLET! Akiknek kell a támogatás, bátorítás, hogy érezzék nincsenek egyedül. Van, aki figyel rájuk! Van, akinek fontosak. Egyesületünk egyik fő célja, hogy élményeket adjon ezen gyermekeknek, keressük meg bennük a jót, a tehetséget, a szerethetőt, elvigyük őket kirándulni, sportolni, színházba.. Hogy mosolyt csaljunk az arcukra! Hogy lássuk őket boldognak, felszabadultnak lenni!”


Az esemény már itt elég megható volt, remegő hangok és kezek követték egymást a hivatalos átadásnál is. De ennek így is kell lennie! Így valóban emberi, méltóságos és szerethető az üzenet!


„Hálás vagyok a sorsnak, amiért mindenkit mellénk rendelt az úton. Szép sorban jöttek a tagok, hogy segítenek és jöttek a megoldások is! Kitaláltuk közösen tavaly októberben, hogy két rendezvényt szentelünk ennek a célnak: egy jótékonysági koncertet és egy borkóstoló estet. Kaptunk egy nagyszerű felajánlást a Vissz-Hang Vegyes Kartól, hogy énekelnek értünk, hogy munkájukat, szabadidejüket áldozzák a célra. Egy csodálatos zenei élményt kaptunk tőlük ajándékba március 23-án. Aki ott volt, tudja mennyire lélekemelő, szívet melengető esemény volt. Köszönjük szépen a szervezést dr. Porpáczy Krisztina tagunknak!

Az április 13-án tartott borkóstoló estünk fő szponzora Molnár Tamás, Példás tagunk, aki nagylelkű felajánlásával a rendezvény teljes bevételét ajánlotta fel az eszközbeszerzésre. Itt is sok lelkes támogató, résztvevő élvezte a kulináris élményt a Várkert Kávézóban - a Sepp Moser biodinamikus borászat és Zwack Izabella borainak világában. Ki kellett írnunk arra az estére, hogy a Kávézó Megtelt. A vendégek boldogan beszélgettek és licitáltak a borárverésen, egy emlékezetes és hagyományt teremtő rendezvény indult ezzel újtára!”


Mindezt még megkoronázta azon támogatók felajánlása, akik nélkül az eszközök megvásárlása még tovább tartott volna. Az Egyesület tagjai - és immár sok-sok újszülött és kismama - ezúton is köszönik még egyszer Dr. Nagy István agrárminiszter úr, a Halászi, Lébény, Jánossomorja, Rajka és a Levéli Önkormányzatok, Rácz Ferenc a Szigetköz Lelke Pálinkaház tulajdonosa, a Barnaút 2000 Kft. valamint a Jáger és Társa Kft. nagylelkű támogatását!


A szót ezután dr. Szíjjártó László vette át

„Tényleg nagyon megható pillanat! A kórház mindent megtesz azért, hogy a lehető legkorszerűbb készülékekkel próbálja meg ellátni az osztályokat, de ez nem mindig sikerül. Óriási és hatalmas segítség a munkánkban, hogy két ilyen hiányzó eszközhöz hozzájuthattunk a PÉLDA Egyesület révén. Minden elismerésünk és tiszteletünk ezért a munkáért és az áldozatkészségért!

A baba lélegeztető készülék olyan eszköz, ami gyakorlatilag minden kórházban megtalálható. Ez a legmodernebb eszköz, amit a világon használnak az újszülöttek lélegeztetésére. Ezekkel a berendezésekkel teljessé vált a műszerparkunk, ami az újszülött-ellátást illeti. Köszönjük! Kívánom, hogy ugyanilyen lelkesedéssel és jó szívvel folytassák a munkájukat!”


Dr. Bertalan István kórházigazgató utalva a jelenlegi gazdasági helyzetre egy kicsit más szempontból is megerősítette a civil kezdeményezések fontosságát.

„A gazdaságosság és hatékonyság egy egészségügyi intézményben nem mindig életszerű fogalmak. Azért nagy öröm nekünk a mai nap, hogy vannak ilyen lelkes csapatok, akik kiállnak az egyes osztályaink támogatása mellett, mert ez nekünk egy megerősítés, hogy a helyi civil társadalomnak fontos az Újszülött Osztály megléte.

Ezek mind olyan információk a fenntartóink és a stratégia-alkotóink felé, hogy igenis, itt a civil szervezet maximálisan támogatja, hogy a jelenlegi rendszer egyéb megfontolások mellett is működjön! Ha ilyen támogatók állnak mellettünk, az számunkra megerősítés, hogy érdemes tovább csinálnunk, érdemes jól csinálnunk a mindennapi törekvéseinket!”

Példa értékű munka volt, gratulálok!”


A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezetéről még több információt megtudhat közösségi oldalukon keresztül:facebook.com/peldaegyesulet

Amennyiben Ön is támogatná munkájukat, szíves figyelmébe ajánljuk az Egyesület számlaszámát:

PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért
Nyilvántartási szám: 08-02-0062983
Adószám: 18947867-1-08
Duna Takarék: 58600252-11250591

Köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 20. 11:09, hétfő | Helyi

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban címmel Kimlei Péter helyismereti könyvtáros tart előadást a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 24-én, pénteken 17 órai kezdettel.

2023. November 02. 08:10, csütörtök | Helyi

Árnyainktól nem szabadulhatunk: Beszélgetés Reisinger Attilával

Reisinger Attila: Árnyak között címet viselő legújabb kötetét november 16-án, csütörtökön 16 órától mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A beszélgetőtárs Tuba László, az esten közreműködik Vitéz Vilmos.

2023. Október 11. 08:26, szerda | Helyi

Ferencz Tibor új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtárban mutatják be Ferencz Tibor 11. múltidéző könyvét október 20-án, pénteken 16 órakor.

2023. Október 04. 08:29, szerda | Helyi

Deák Ferenc és kortársai emlékkiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Deák Ferenc születésnapján, október 17-én nyílik az a kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban, amellyel nem csupán a 220 éve született államférfiról, hanem kortársairól is megemlékeznek.