Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 21. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Újabb örömteli pillanatok a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért jóvoltából

Újabb örömteli pillanatok a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért jóvoltából

2018. január 18-án újabb 10 család vehetett át nagy értékű adományt. Az átadás helyszíne ezúttal a mosonmagyaróvári Gólyahír Bölcsőde volt.

Hetek óta folyt a készülődés, hogy minden család a számára legmegfelelőbb csomagot kapja. A zsákokba a gyermekek számára – méret és nemek szerint – összeválogatott ruhák és játékok kerültek, melyeket magánszemélyek felajánlásaiból gyűjtöttünk. – mondta Deé Rita, az Egyesület elnöke.

E mellé családonként több, mint 10.000 Ft értékű élelmiszercsomagot is összeállítottunk. Ezekbe tartós élelmiszerek, édesség és gyümölcs is került. Ezek ugyancsak nagylelkű adományokból valósultak meg. Itt szeretnénk köszönetet mondani Kovács Gábor úrnak, Lébény polgármesterének és családjának, Dr. Kovács Péter úrnak, a DARNÓ-HÚS képviseletében – aki személyes jelenlétével és gondolataival is megtisztelt bennünket és a családokat az átadáson -, valamint az SMR cégnek.

Nagy szervezést és koncentrációt igényel egy ilyen esemény lebonyolítása. A becsomagolt ruhászsákokban még mindig látszik, hogy a család minden számára kigyűjtötték a ruhaméreteket, s azok gondosan átválogatva kerültek a helyükre.

Egyesületünk tagjai számára különösen fontos, hogy munkánkért cserébe csillogó gyermekmosolyt kapjunk. Ezt pedig csak így lehet - a kislányoknak pörgős szoknyával, a fiúknak szuperhős pólóval, a legkisebbeknek pedig színes játékokkal kedveskedünk.


Mi a következő projekt?

A PÉLDA Egyesület az adventi időszakban is végig nagy erőkkel dolgozott azon, hogy minél több családnak segíthessünk. Ezt ma sem gondoljuk másképp. Sok megkeresést és ajánlást kapunk magánszemélyektől, hogy kiket támogathatnánk és e mellett sok felajánlás is érkezik cégektől, vállalkozásoktól és magánszemélyektől egyaránt, melyekért hálásak vagyunk.

Céljaink között azonban nem csak adományozás áll. Sok olyan dologra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyekkel együttesen többet érünk majd el. Januári gyűlésünkön már vázoltuk az éves terveket és el kell, hogy áruljam, nem fogunk unatkozni.

Jelenleg 17 aktív tagunk van. Munkáinkat, eredményeinket közösségi oldalunkon dokumentáljuk. Ide szeretnénk invitálni mindenkit, aki szimpatizál elképzeléseinkkel, terveinkkel vagy segíteni szeretne felajánlásaival.


Elérhetőség:
https://www.facebook.com/peldaegyesulet/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.