Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Szeptember 07. 03:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Új néven indul az NB1-be visszajutásért az MKC

Új néven indul az NB1-be visszajutásért az MKC

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a szurkolókat és az érdeklődőket, így is szép számú közönség előtt került sor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szezonnyitó szurkolói ankétjára.

A szemerkélő esőben tartott rendezvényen bemutatkozott a klub új vezetősége, és a csapat is, amely a következő idényben EU-FIRE Mosonmagyaróvár néven indul az NB I/B Nyugati csoportjában.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy névadószponzorok lehetünk – mondta Kovács Péter Zoltán az EU-FIRE stratégiai igazgatója. - Mosonmagyaróváron egy geotermális projektet igyekszünk megvalósítani, így pedig folyamatosan kapcsolatban vagyunk a városvezetéssel. Az egyik ilyen egyeztetés alkalmával terelődött a szó a kézilabdára, mi pedig örömmel álltunk a csapat mellé. Hosszú távra tervezünk az MKC-val, remélhetőleg jövőre már a legjobbak között.”

Mosonmagyaróváron egyértelműek a célok, a klubnak azonnal vissza kell jutnia az NB I-be. Ebben komoly szerepe lehet az új vezetőedzőnek Bognár Róbertnek és az olyan tapasztalt játékosoknak, mint Bedő-Farkas Veronika.

„A csapat jó utón halad, rutinos és fiatal játékosok elegye, ez pedig egyelőre jól működik. Az igazi vizsga hétvégén lesz, Marcaliban mindenképpen győzni kell. A felkészülés alatt sokat fejlődtünk, remélem ez a pályán is meglátszik majd. Nagy erőt adhat a bajnokságban az az elképesztő szurkolótábor,ami itt van Mosonmagyaróváron.Amikor az első edzőmérkőzésünkre több százan kijöttek, akkor még nekem is elállt a szavam, pedig én már elég sok mindent láttam a pályán – mesélte Bedő-Farkas Veronika.

A szerdai szurkolói ankéton a csapat mellett bemutatkozott az MKC új vezetősége és elnöksége is.

„Mosonmagyaróváron remek közönség van, a szurkolók nagyszerűek, ez győzött meg arról, hogy vállaljam el a klub vezetését. Már az edzőmérkőzéseken belekóstolhattam abba a hangulatba, ami remélem a bajnoki szezonban is végigkísér majd minket. Szeretnénk, jövőre ismét a legjobbak között szerepelni, és ezért mindent meg is fogunk tenni a pályán és azon kívül is” – mondta el terveit a klub elnöke Horváth Cs. Attila.

Az MKC az első lépést Marcaliban teheti meg az első osztály felé. A NB I/B Nyugati csoportja vasárnap 17 órakor rajtol a Mosonmagyaróvár számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.