Városlista
2021. március 9, kedd - Franciska

Hírek

2021. Január 15. 14:40, péntek | Helyi

Új multifunkcionális edzőcsarnok épül Mosonmagyaróváron

Új multifunkcionális edzőcsarnok épül Mosonmagyaróváron

Új multifunkcionális edzőcsarnok épül Mosonmagyaróváron - jelentette be péntek délután, a városházán Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. A beruházást teljes egészében az állam finanszírozza.

Multifunkcionális edzőcsarnok épül Mosonmagyaróváron - Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelentette be a fejlesztést a péntek délutáni sajtótájékoztatón.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért van szüksége a városnak egy új sportcsarnokra, hiszen van egy monumentális UFM Aréna. A válasz azonban egyszerű: nem elegendő.

- Már az UFM Aréna építésekor is tudtuk, hogy kevés lesz egy létesítmény ahhoz, hogy a kézilabda, kosárlabda, futsal, röplabda és egyéb sportágak igényeit maradéktalanul ki tudja elégíteni. Nagyon sokan szerettek volna az UFM Arénában edzeni, mérkőzéseket játszani ez pedig folyamatos konfliktusokhoz vezetett - mondtal el Iváncsics János alpolgármester.

Az alpolgármester kiemelte: 70 sportegyesület működik a városban. A klubok széles körben biztosítanak versenyszerű sportolási lehetőségeket: aktív a labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, atlétika, judo, kajak-kenu, karate és természetesen a kézilabda szakosztályok élete. Itt működik hazánk legrégebbi egyesülete 1881 óta a Mosonmagyaróvári Gazdászok Atlétikai Clubja, de nagy múltra tekint vissza a 117 éves Mosonmagyaróvári Tornaegylet is, amely a térség legnagyobb sportegyesülete és jelenleg is négy szakosztályban működve mintegy 500 utánpótlás korú sportoló napi edzés lehetőségét biztosítja.

Az új csarnokot a jövőben tehát nem csak a kézilabdázók, hanem a város valamennyi sportolója, valamint a Kossuth Gimnázium diákjai is használhatják majd a testnevelés órák alkalmával.

- Ez a csarnok nem csak a kézilabdázóké, hiszen termek szabadulnak fel a többi sportágat is segíti. Mivel az atlétika centrum szélén épül, az atlétikai igényeket is ki tudja elégíteni, hiszen öltözők, szertár, edzőterem épül benne, tehát egy minőségi, 21. századi helyiséggé tudjuk tenni - mondta el dr. Nagy István országgyűlési képviselő.

Már az UFM Aréna építésekor felmerült az igény egy másik csarnokra is, hogy a város sportolói megfelelő körülmények között edzhessenek. Akkor azonban nem volt elegendő forrás hozzá. A közelmúltban Guntram Thurner a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új elnöke úgy határozott készíttet egy tervet a leendő edzőcsarnokról. A kezdeményezés mellé állt a mosonmagyaróvári önkormányzat is. Így épülhet meg még idén ősz végén az önkormányzati tulajdonban lévő, mintegy 1600 négyzetméteres területen egy új, modern és minden szabványnak megfelelő, könnyűszerkezetes komplexum, az UFM Aréna mögött. A kormány ehhez 571 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, mely remélhetőleg fedezi majd az összes költséget.

A látványterveket Szalai Géza építész mutatta be a meghívottaknak és a sajtó képviselőinek.

A tevrezésnél számos sportág igényeit figyelembe vették. Szalai Géza elmondta: a sportolók egymástól függetlenül is tudják használni a kiszolgáló létesítményeket.

A komplexumban a közel 1600 négyzetméteres sportpályán túl, a kiszolgáló épületben hat öltőző (3 női és 3 férfi), szertár, atlétikai edzőterem és iroda is helyet kap majd. Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezésnél a padozatra, a világításra, valamit a légtechnikai rendszerre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 18:24, hétfő | Helyi

Hamarosan PCR tesztet is végez az Oxy-Mov Bt.

PCR típusú tesztelésre is lehetőség lesz március 11-től az Oxy-Mov Bt. mentőautójában.

2021. Március 05. 17:59, péntek | Helyi

Előzetes időpont után látogathatók a NAV ügyfélszolgálatai

Előzetes időpontfoglalás után fogadják az ügyfeleket a NAV központi ügyfélszolgálatain. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

2021. Március 04. 17:19, csütörtök | Helyi

Bezárnak az üzletek, az óvodák és az általános iskolák

Szigorít az intézkedéseken a kormány - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 04. 14:03, csütörtök | Helyi

Az alsónadrágjában is drog volt

Testvére nevével igazolta magát és bevallotta, hogy drogozott az a 26 éves mosonmagyaróvári férfi, akit Győrben, a 85-ös főút és az M1-es autópálya kereszteződésében lévő körforgalomnál állítottak meg a rendőrök.