Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 11. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia; fotó: Bánhegyi István

Új fejlesztések a mosonmagyaróvári Hajléktalan Szálló intézményében

Új fejlesztések a mosonmagyaróvári Hajléktalan Szálló intézményében

Közel 90 millió forintos beruházás ért véget 2019. nyarán a mosonmagyaróvári Hajléktalan Szálló és Nappali Melegedő épületében. A hivatalos átadóra szeptember 3-án került sor.

Az intézmény felújítására a pályázatot a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás keretein belül valósították meg. A bővítéssel 3 új mintaszoba, új fürdőszobák, egy irodablokk valamint új berendezési tárgyak és bútorok kerültek az épületszárnyba.

Az átadott intézményi fejlesztés három célt is szolgál, hiszen a különböző élethelyzetekhez különböző segítséget kell adni:
- Vannak, akik csak rövidebb ideig, egy-egy éjszakát akarnak eltölteni itt. Számukra van egy gyors, sürgősségi ellátást nyújtó helyiség.
- Van külön tisztálkodási és étkezési lehetőség, az interjúszobában a mentálhigiénés szakemberektől lehet segítséget kérni
- A harmadik blokkban azok tartózkodnak, akik itt laknak. Részükre hosszabb távú biztonságot nyújt az épület.

dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere, a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás elnöke beszédében kiemelte:

Mosonmagyaróváron elindult a szociális intézmények megújulási folyamata, hiszen rövid időn belül már a harmadik szociális ellátó rendszert érintő bővítés került átadásra. A Hajléltalan Szálló épületében nemcsak a bútorok és a szobák, hanem a környezet is megújult, a kollégák így teljesen új körülmények között tudják kezdeni a munkát.

Az elnök beszámolt arról is, hogy a pályázatok sora ezzel még nem zárult le, a napokban két újabb fejlesztésre adtak be igényt.

A hivatalos megnyitó ünnepségre elfogadta ameghívást Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. A miniszter köszöntőjében elmondta:

Mosonmagyaróvár szinte minden pontján fejlesztések történnek. A közlekedésszervezésben, a gazdaságban, a kulturális életben, a sportban, mindenütt beruházások indultak. Ezek egyensúlyban vannak a város és a térség fejlődésének erejével.

A fejlődés egy újabb állomásához érkezett Mosonmagyaróvár és térsége. A Hajléktalan Szálló – Nappali Melegedő fejlesztése olyan célt szolgál, ami a társadalom egyes részeinek minőségét tudja javítani. Köszönettel tartozunk mindazoknak a szakembereknek, akik ennek építőkövei, hiszen megmutatják az embereknek nemcsak az ide vezető utat, hanem az innen kivezetőt is.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kitért az elmúlt időszak beruházásaira. Mint mondta:

Erre az időszakra úgy fogunk emlékezni, mint a nagy fejlesztéseknek az időszakára, amikor az ország elkezdett felemelkedni. Heti szinten történnek ünnepélyes átadások, melyek több évtizedes beruházások megvalósulását jelzik. Mindezek mutatják igazán, milyen intenzív fejlődésen esik át Magyarország, ezen belül Győr-Moson-Sopron megye.

Egy társadalom fokmérője, hogyan bánik az elesettekkel. Az a fejlesztés, ami itt Mosonmagyaváron történt, az a szociális ágazatban rendkívül nagy jelentőségű és ezek a fejlesztések folytatódni fognak.

Csiba Erzsébet intézményvezető a mosonmagyaróvári Hajléktalan Szálló történetét mutatta be a kezdetektől napjainkig. Jelenlegi állapot szerint - a bővítésnek köszönhetően - két szintű ellátást tudnak biztosítani: egy elkülönített nappali melegedővel és éjszakai ellátás biztosításával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.