Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 05. 19:57, csütörtök | Helyi
Forrás: OrientPress

Üdülési csekk vagy SZÉP-kártya?

Üdülési csekk vagy SZÉP-kártya?

Ezentúl nem kell bosszankodnunk, hogy elhagyjuk üdülési csekkünket, magasabb összeget igényelhetünk és egy modernebb rendszer részei lehetünk. A kormány az új rendszer bevezetésével több százezer felhasználót és a turizmus 30-35 száza

A tavalyi SZJA-ról szóló törvényben döntött úgy a kormány, hogy új cafeteria elemet hoz létre, amely a SZÉP – azaz a Széchenyi Pihenő Kártya formájában öltött testet. A kormányrendeletet a hónap elején fogadták el és a jelenlegi tervek szerint már néhány hónap múlva megjelenik a piacon a turizmus fellendítését célzó cafeteria rendszer. Szatmáry Kristóf államtitkár ugyanakkor elmondta: ezek a kártyák a jövő év elején teljesednek majd ki, lévén, hogy a munkaadók és munkavállalók rendszerint év végén igénylik a cafeteria elemeket. A jövő év második felében megszűnik az üdülési csekk, illetve annak támogatása és csak a SZÉP-kártyához lesz kapcsolható az adókedvezmény.

Szatmáry kiemelte: több százezer felhasználó jelenhet meg a turisztikai piacon, hiszen mind a munkavállalónak, mind a munkaadónak és a szolgáltatónak előnyösebb lesz az eddigi lehetőségekhez képest. A munkaadónak azért, mert megszűnik a kezelési költség és házhozszállítási díj, a munkavállaló számára a magasabb – maximum 300 ezer forintos – igényelhető összeg a kedvező, valamint a kártya elektronikus formája is korszerűbb. A szolgáltatónak a korábbi 6 százalékos jutalék helyett, most a forgalom 1,5 százalékát kell csak befizetnie. Összességében tehát a kártya modernebb lesz – összegezte az államtitkár, aki kérdésünkre, miszerint az ételutalványok megmaradnak-e annyit mondott: egyelőre igen, de készül egy átfogó cafeteria koncepció, amely a vendéglátást igyekszik majd fellendíteni, ha a SZÉP kártya beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Az államtitkár kiemelte: az új kártya az üdülési csekktől abban különbözik, hogy ez kifejezetten a pihenésre, egészséges életmód megőrzésére fordítható. Az új SZÉP Kártya rendszere várhatóan 2013-tól fog kiteljesedni, ekkorra a belföldi turizmus 30-35 százalékos növekedését feltételezzük – zárta szavait Szatmáry.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.