Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 11. 20:47, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tűzoltónak öltözve iszogatott

Tűzoltónak öltözve iszogatott

Tűzoltósági zubbonyt és zseblámpát lopott Dunaszentpálon egy 37 éves férfi, majd az alpolgármester kontójára a helyi panzióban iszogatott.

Később felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, ahonnan a járőrök 2013. június 11-én délelőtt leszállították.

Az öttevényi körzeti megbízotthoz fordult segítségért Dunaszentpál polgármestere azzal, hogy az árvízi védekezés során egy ismeretlen, tűzoltósági kabátot viselő férfi nyitott számlát alpolgármesterük nevére a helyi panzióban. Két sör és két fröccs elfogyasztása után felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, amelyről a járőrök - a bejelentést követő tíz perc elteltével - a Galántai úton szállították le.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves fertődi férfi a dunaszentpáli árvízi védekezésen több napja dolgozó tűzoltó kabátját magára öltve lopta el. Ezt követően a polgármesteri hivatal elől elvett egy akkumulátoros zseblámpát, majd betért a helyi panzióba. Az alpolgármester nevére italt rendelt, majd fizetés nélkül távozott. Csomagját megőrzésre a panzióban hagyta, majd felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra.

A járőrök a Galántai úton szállították le férfit a helyközi járatról, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során elmondta, hogy az árvízi védekezésnél használt tűzoltó kabátot és lámpát ő lopta el. A csomagjából polgárőr mellény is előkerült, amelyről a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy azt korábban lopta el.
A rendőrség B. Istvánt őrizetbe vette, ellene közveszély helyszínén elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Győri Rendőrkapitányság kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.