Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Július 25. 16:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Trafikkereső mobiltelefonon

Trafikkereső mobiltelefonon

Út közben vagy és nem találod meg a hozzád legközelebb eső trafikot, nemzeti dohányboltot? Most egy új, mobiltelefonra telepíthető, legrészletesebb információkkal rendelkező térképes alkalmazás segíthet ebben.

Hol egy trafik? – vetődhet fel a kérdés a dohányosokban, hiszen cigarettát már csak a meghatározott boltokban vásárolhatnak július elsejétől. Ez komoly káoszt okozhat, hiszen korábban vásárlók minden sarkon találhattak egy trafikot, hírlapárust, vagy boltot, ahova be lehetett ugrani egy doboz füstölnivalóért.

Ezt a problémát ismerte fel egy élelmes mobilfejlesztő csapat és létrehozták a legpontosabb trafikkereső alkalmazást, amely a július elsejétől működő Nemzeti Dohányboltok, „trafikok" megtalálását segíti. Az applikáció már elérhető Androidon, valamint hamarosan iOS-ben is elérhető lesz.

Az okostelefon tulajdonosok számára készült mobilos alkalmazás nem csak a legközelebbi trafikot találja meg, hanem oda is vezeti a dohányost. Az összes engedéllyel rendelkező trafik benne van, de készítők folyamatosan frissítik az adatbázist, így minden jövőben nyíló trafik is belekerül majd, minél részletesebb leírással, terméklistával, nyitva tartással, képekkel és friss hírekkel együtt.

Az alkalmazás megmutatja neked hol állsz és, hol találsz hozzád közel eső trafikokat. A lehető legjobb megoldást kínálják az úton haladóknak vagy akár a nagyvárosokban élőknek is, akik nehezebben találják meg az újonnan megnyílt nemzeti dohányboltokat.

Magyarország legnagyobb gazdagított tartalmú POI (rich poi) adatbázisára épülő különleges idegenvezető már régóta elérhető az okostelefonokon és táblagépeken. A RichPOI Üzletkereső alkalmazás bárhol járj, mindig megmutatja Neked a hozzád legközelebbi éttermet, szállást, kávézót, nemzeti dohányboltot, szórakozóhelyet, autós céget, vagy bármilyen szolgáltatást, részletes leírással, fényképpel, több száz témakörben.

Mintegy 30 ezer magyarországi POI (érdekes helyek, vagyis üzletek és cégek) elérhetőségei és adatai találhatóak meg az alkalmazáson belül, ezzel hazánkban ez a legnagyobb ilyen jellegű adatbázissal rendelkező állomány és alkalmazás. Az Üzletkereső fejlesztője 2005 óta folyamatosan szállítja naprakészen, közvetlenül az üzletek tulajdonosaitól az információt Neked, így mindig biztos lehetsz abban, hogy nem elavult adatokat kapsz majd a meglátogatni kívánt helyről.



Az alkalmazás használata nagyon egyszerű. Rögtön belépéskor kiválaszthatjuk, hogy mekkora körzetben szeretnénk üzletet keresni (1km, 5km, 10km, 50km, vagy bármilyen távolság). Ezután, ha kiválasztunk egy hatótávolságot, kiválaszthatjuk, hogy milyen kategóriájú üzletet szeretnénk keresni, de ha már van egy jól bejáratott, ismert üzlet, amit nagyon szeretünk, azt berakhatjuk akár a kedvenceink közé is, így legközelebb gyorsabban el tudjuk majd érni.

Kategóriák: Kedvenceim, Vendéglátás, Szórakozás, Vásárlás, Nemzeti Dohányboltok, Kedvezmények, Szolgáltatás, Szállás, Autó-motor, Pénzügy, ATM-ek, Egészség és Egyéb. Majd a kategórián belül alkategóriák közül válogathatunk, mellyel még pontosabbá tehetjük a keresést. Pl.: a Vendéglátás alkategóriái: Étterem, Gyorsétterem, Kávézó, Pub, Cukrászda.

Végül, de nem utolsó sorban láthatjuk a keresésünk eredményét. A jobb oldalon, ha "OK"-val van jelölve egy POI, akkor az-az üzlet/bolt rendelkezik bővített információkkal, ha viszont egy "X" van ennek a helyén akkor sajnos (még?) nem. Hogy mit is lehet érteni bővített információ alatt? Például pontos nyitva tartás, cím, leírás, telefonszám, weboldal cím, illetve a "Vezess oda!" funkció segítségével az alkalmazás rögtön beüti a célállomást a Google Mapsbe.

Az alkalmazás nem rég kapott egy frissítést, mellyel a fejlesztők elérhetővé tették a Facebook megosztást, illetve a teljes értékű keresőt. Így mostantól a kedvenc helyeinket vagy akár az újonnan megismert helyeket megoszthatjuk ismerőseinkkel és fő kategóriánként is kereshetünk a POI-k között.

Vásárolj a közeledben, találd meg a közeledben lévő üzleteket, éttermeket, dohányboltokat!

IDE KATTINTVA tudod telepíteni az alkalmazást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.