Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 11. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Továbbra sem tudni magyar koronavírusos betegről

Továbbra sem tudni magyar koronavírusos betegről

Továbbra sem tudni arról, hogy lenne bárhol a világban olyan magyar állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus

- írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Facebook-oldalán. Az államtitkár tájékoztatása szerint emelkedett a Japán mellett karanténba helyezett Diamond Princess tengerjáró hajó fertőzött utasainak száma, a legfrissebb értesülések szerint 66 embernél diagnosztizálták a koronavírust, így eddig összesen 136-an fertőződtek meg a hajón. A három magyar továbbra is jól van, tünetmentes.

Kínában - a konzuli regisztráció alapján - jelenleg 188 magyarról tudnak, a nagykövetség kapcsolatban van velük, mindannyian jól vannak - hangsúlyozta az államtitkár.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfői jelentése szerint kilencszáznyolcra nőtt a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma az országban.

A járvány gócpontjában, Hupej tartományban 91-gyel nőtt a számuk, és a halálesetek zöme a tartomány székhelyén, Vuhanban történt, ahol újabb 73 ember halt bele a kórba. Szerte Kínában 3062 újabb fertőzésre derült fény, ezzel a fertőzöttek száma 40 171-re nőtt az országban. Hupejben egy nap leforgása alatt újabb 2618 emberről derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és ezzel a számuk 29 600-ra nőtt vasárnap.

Kínán kívül 24 országban jelent már meg az újfajta koronavírus.

Címkék: beteg, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére