Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Január 08. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ, video: ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

Óvatos közlekedésre int mindenkit az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága

Hétfőn az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős időben volt részünk, de az Alföld délkeleti tájain, a Dunántúl nyugati vidékein pedig egész nap felhős volt az ég, és ott néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordult. A hőmérséklet csúcsértéke +2 és -4 fok között alakult. Éjszaka nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekedett a felhőzet, de a Tiszántúlon reggelig maradtak derült területek. Főként a középső országrészből jelentettek hószállingózást, gyenge havazást. Hajnalra szeszélyes területi eloszlásban többnyire -2 és -15 fok közé hűlt le a levegő, de északkeleten néhol ennél is hidegebb volt, Vásárosnaményban például -19 fokot mértek. A ma reggelig lehullott csapadék mennyisége mérőállomásainkon csapadéknyom és 3 mm között változott. Délelőtt keleten is beborult az ég, miközben a Dunántúlon és a főváros térségében havazás kezdődött. A hőmérséklet 11 órakor +1 és -9 fok között változott.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a havazás mellett ma főként a Dunántúlon, éjszaka és holnap napközben az Alföld déli és középső részén havas eső, eső is valószínű, reggelig néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Ma a déli, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik, ezért az Alföldön néhol kisebb hófúvás is előfordulhat. Szerdán helyenként élénkül meg a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de főként pénteken felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Több alkalommal várható vegyes halmazállapotú csapadék, amely eleinte többfelé, majd inkább északkeleten lehet havazás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részén 0 és -10, a végén többnyire +2 és -5 fok között alakul, a kevésbé felhős, vastag hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -3 és +4, majd -1 és +7 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2019. január 7. -4,5 °C -3,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,1 °C (1994) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,8 °C (1947)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:35, kedd | Helyi

A héten ismét légi kémiai védekezés várható a szúnyogok ellen

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.

2019. Június 24. 15:17, hétfő | Helyi

Koszorúzási felhívás

A Szent László-napi megemlékezésre és koszorúzásra 2019. június 30-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári Szent László szobornál.

2019. Június 24. 15:08, hétfő | Helyi

Tájékoztató útépítési munkálatokról Mosonmagyaróvár területén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy Mosonmagyaróváron útépítési munkák zajlanak több helyen. 2019. június 24-étől az alábbi utcák előkészületi munkái kezdődnek: