Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Június 20. 16:08, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Több száz faluban épülhet játszótér és óvodai játszóudvar

Több száz faluban épülhet játszótér és óvodai játszóudvar

Több száz faluban épülhet játszótér és óvodai játszóudvar - tájékoztatta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton az MTI-t.

Gyopáros Alpár közleményében azt írta: lezárultak a Magyar Falu Program óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére, valamint közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére irányuló pályázati kiírásai.

A koronavírus-járvány ellenére is töretlen volt az önkormányzatok pályázói kedve, számos hazai kistelepülés adta be kérelmét - közölte.

Emlékeztetett: tavaly az óvodai játszóudvar fejlesztése alprogramban több mint hatszáz nyertes pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség, eszközbeszerzésre pedig több mint ötszáz támogatott kérelem született. Az eredmények várhatóan 2020-ban is a tavalyihoz hasonlóan alakulnak - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a két pályázati kiírás keretösszege összesen ötmilliárd forint.

A Magyar Falu Program kiemelt célja az ötezer és ennél kevesebb lakosú települések népességmegtartó erejének növelése. Ezen belül az óvodai és bölcsődei fejlesztések és az alapegészségügyi ellátás korszerűsítése a legfontosabb, hiszen ezek olyan fiatalokat céloznak meg, akik otthonteremtés, gyermekvállalás előtt állnak - fogalmazott a kormánybiztos.

A helyi életminőség javítását célzó különböző pályázati kiírásokra idén eddig több mint hétezer kérelmet adtak be a kistelepülési önkormányzatok és a történelmi egyházak - tette hozzá Gyopáros Alpár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk