Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 03. 07:57, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kultúrális Központ

Több mint 300 milliós uniós fejelsztés Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Több mint 300 milliós uniós fejelsztés Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Lezárult a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban a természettudományos oktatás megújítására vonatkozó több mint 300 millió forintos Európai Unió által 100%-ban támogatott pályázat

Több mint 300 millió forint uniós támogatást kapott Mosonmagyaróvár Önkormányzata és konzorciumi partnere a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mosonmagyaróvári Tankerülete „A természettudományos oktatás megújítása a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban” TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0033-as projekt keretében. A projekt 100%-os támogatottságot élvez, az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. A kivitelezés ideje 2013. január 1-től 2014.08.31-ig.

A projekt megvalósításában közreműködött 11 környékbeli alapfokú nevelési-oktatási intézmény: a Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola; a Fekete István Általános Iskola; a Haller János Általános, Szakközép-és Szakiskola; a Móra Ferenc Általános Iskola; a Piarista Általános Iskola és Középiskola; az Ujhelyi Imre Általános Iskola; a bezenyei Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola; halászi Szent Márton Általános Iskola; a hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskola; a jánossomorjai Körzeti Általános Iskola és a kimlei Nemzetiségi Általános Iskola.

A projekt első szakaszában zajlottak le a korszerű természettudományos laboratórium átalakítási munkálatainak előkészítése - tervezés -, maga az építkezés, valamint a laborbútorzat beszerzése. A kialakított laboratóriumban ezután megkezdődhetett a szakmai munka: pedagógus továbbképzések zajlottak; a labor használatára helyi szaktanárokat és környékbeli általános iskolák pedagógusait képezték ki; szaktanári segédletek és tanulói munkafüzetek beszerzése valósult meg; korszerű eszközökkel, modern technológiával szerelték fel a laboratóriumot (laboratóriumi- és fogyóeszközök valamint IKT eszközök beszerzése valósult meg); továbbá digitális tananyagok beszerzése is történt. A pályázat kötelező eleme a laboratóriumban zajló tanórák elektronikus nyilvántartása, így beszereztek egy digitális labornaplót is.

A pedagógusi szakmai munka magas színvonalú teljesítését a laborvezető, Józsáné Purgai Csilla, valamint a szakmai vezető, Szabóné Sári Zsuzsanna koordinálásával 4 fő szaktanár végezte: Bacher József biológia-történelem szakos szaktanár; Bekő János matematika-kémia szakos szaktanár; Horváth László matematika-fizika szakos szaktanár; Tóth Tibor földrajz-német szakos szaktanár. Továbbá, a projekt keretében két fő laboráns foglalkoztatása valósulhatott meg, akik munkatapasztalatukkal jelentős mértékben segítették a laborban zajló munkát, a sikeres tanórák lebonyolítását: Varga Julianna és Taródy Zsolt Ferencné.

A projekt keretében a 2013/2014 tanévben 330 tanóra zajlott a partner általános iskolák, míg 44 tanóra a Gimnázium részéről a laborban. A fenntartási időszak 5 év, melynek során tanévenként 165 természettudományos tanórát kell teljesítenie a partner általános iskoláknak, 44 tanórát pedig a Kossuth Lajos Gimnáziumnak a laboratóriumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.