Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 24. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Több mint 1000 gramm kokaint akartak Magyarországra hozni

Több mint 1000 gramm kokaint akartak Magyarországra hozni

Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál. Tettestársai, egy férfi és egy nő - akik távolról követték a drogot szállító kocsit - szintén rendőrkézre kerültek.

A nyomozás adatai szerint információ merült fel 2020 szeptemberében arról, hogy két férfi és egy nő – egymás tevékenységéről tudva – nagy mennyiségű kábítószert készül behozni az országba Hollandiából. A rendőrök 2020. szeptember 18-án az éjszakai órákban a hegyeshalmi határátkelőhely belépő forgalmában ellenőriztek egy gépkocsit, amit egy 38 éves siófoki férfi vezetett. Az autó átkutatásakor a drogkereső kutya, haleledelek közé rejtve, 1099,8 gramm kábítószergyanús anyagot talált. A nyomozók azt is tudták, hogy az elfogott férfi két társa a jelentős mennyiségű anyag útját egy másik autóban utazva, körülbelül 70 kilométer távolságból követte. Később ezt a járművet is megállították a határátlépéskor, és a 42 éves balatonszabadi lakcímmel rendelkező férfi sofőrt, valamint a mellette ülő 47 éves székesfehérvári nőt szintén elfogták, majd kábítószer birtoklása elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindhármukat előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök megállapították, hogy az elfogott nő – Sz. Ramóna Ildikó – közreműködésével, az ő kapcsolatrendszerén keresztül vásárolták a 42 éves H. Zsolttal közösen a jelentős mennyiségű kokaint, amelynek kiemelten kockázatos Magyarországra szállítását a 37 éves V. Bertalan János hajtotta végre. Sz. Ramóna Ildikó székesfehérvári lakcímén végrehajtott kutatáskor a kábítószer használatához köthető tárgyakat, valamint – a nyomozás során kirendelt vegyészszakértő szakvéleménye alapján – 3,34 gramm kokaint, csekély mennyiségű marihuána növényi törmeléket, és két nagy értékű személygépkocsit foglaltak le.

H. Zsolt gyanúsított lakcímén szintén találtak a nyomozók csekély mennyiségű kábítószert, míg a V. Bertalan Jánosnál végrehajtott kutatáskor nem került elő kábítószergyanús anyag.

A nyomozás során beszerzett adatok, tanúvallomások, illetve a gyanúsítottak vagyoni, jövedelmi viszonyainak, személyi körülményeinek feltárásakor az eljárók megállapították, hogy a tettestársak közül H. Zsoltnak, aki akkoriban cégvezetőként tevékenykedett, állhatott módjában, hogy a jelentős mennyiségű kokain – körülbelül 10-15 millió forintos vételárát – pénzügyileg finanszírozza. A büntetőeljárásban szintén egyértelművé vált a 47 éves nő, és a 42 éves cégvezető bűnössége az ügyben, illetve a nyomozók több olyan terhelő adat birtokába is jutottak, amely bizonyította, hogy mindketten drogok kereskedelmével is foglalkoztak.

A határátkelőn lefoglalt kábítószergyanús anyagról a szakértő megállapította, hogy az abban lévő kokain meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, ezért a nyomozók Sz. Ramónát és H. Zsoltot – folytatólagos gyanúsított kihallgatásuk során – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, míg V. Bertalan Jánost különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsították meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek mindhárom gyanúsított esetében vádemelési javaslattal küldte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.