Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Április 07. 08:14, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Tíz évig tartottak láncon egy fogyatékkal élő lányt szülei az erdélyi Baróton

Tíz évig tartottak láncon egy fogyatékkal élő lányt szülei az erdélyi Baróton

Több mint tíz évig tartották láncra kötve 28 éves fogyatékkal élő lányukat szülei a romániai Baróton - közölte csütörtökön a sepsiszentgyörgyi ügyészség.

A rendőrség kedden, április 4-én hivatalból indított eljárást a székelyföldi városban élő család két idősebb tagja ellen, miután felmerült a gyanú, hogy fogva tartják fogyatékkal élő lányukat - számolt be közleményében az ügyészség.

A helyszínre kiszállva a rendőrök a 28 éves nőt 80-100 centiméter hosszú láncra kötve találták, melynek másik végét egy méretes szekrényhez erősítették. A lánc zárt lakattal volt a szekrényre, illetve a nő bokájára szerelve, egy négyzetméteren engedve számára a mozgást.

A szoba, amelyben a nő tartózkodott, kívülről volt kulcsra zárva - közölte a nyomozóhatóság.

Az ügyészek a vizsgálatok nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal nőt 2012 óta tartotta többnyire láncra verve családja.

A fiatal nő hivatalos gondozójává kinevezett apa és felesége ellen illegális fogva tartás vádjával indult bűnvádi eljárás, harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték őket.

A Maszol hírportál úgy értesült, hogy a kihallgatás során a szülők azzal védekeztek: a saját érdekében kötözték meg mentális betegséggel küzdő lányukat, nehogy megsérüljön, például megégesse magát.

A kiszabadított nőt kórházba szállították kivizsgálásra, a több évig tartó fogvatartás súlyosan árthatott egészségének - közölte az ügyészség.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára