Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 08. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Tilai Gergely, a szenvedélyes Vaddisznó

Tilai Gergely, a szenvedélyes Vaddisznó

Gergely munkásságát nemrég mutattuk be oldalunkon, de akkor a fotózásról beszélgettünk. Ma egy teljesen más témában kerültünk vele kapcsolatba.

Wildboars Kerekesszékes Rögbicsapat – egy másik nagy szenvedély a mozgássérült fiatalember életében.

Tilai Gergely 2007-ben szenvedett súlyos balesetet. „Ráestem egy kőre és kitörtem a nyakam” – meséli. „Mivel nyaktól lefelé lebénultam, azóta is kerekesszékbe kényszerülök. De nem adom fel! Teljesen aktív életet élek, sportolok, bulizok és van egy másik nagy szenvedélyem is, a fotózás!” – folytatta mosolygó derűvel az arcán. - részlet a Kerekesszéktől az önálló fotókiállításig c. cikkből.. (a szerk.)

Gergely elmondása szerint - balesete után nem sokáig gondolkozott azon, hogy továbbra is aktív életet éljen-e. A feladat tehát adott volt: találni egy olyan sportot, amit kerekesszékkel is lehet végezni, élvezi, kihívást is jelent, ráadásul rá kell beszélni még egy csapatnyi hozzá hasonló mozgássérültet, hogy mindez megvalósulhasson.

Hétköznapi hősök, akik sosem adják fel az álmaikat!

Mint a mesében. Így történt itt is ez a történet. A mesekönyv lapjain azonban most hosszabb szünetjelek vannak. Miért?

Egyedüli kerekesszékes rögbicsapat vagyunk Magyarországon. Sokat eddzünk a Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, hogy formában tartsuk magunkat. Ahhoz viszont, hogy teszteljük a tudásunkat, a teljesítményünket és a sportág technikai részét, ahhoz meg kell méretnünk magunkat más csapatokkal. Erre hazai berkeken belül nincs mód.
Ha versenyezni akarunk, külföldre kell mennünk!

Foto. wildboars.hu

Egyesületük a civil kezdeményezések támogatásra létrejött adjukössze.hu oldalon most arra gyűjt, hogy a Vaddisznók eljuthassanak a prágai tornára.

Ehhez a kezdeményezéshez kéri a mosonmagyaróvári sportember a segítséget! A megadott linkekre kattintva lehet adományokat küldeni, hogy a fiúk utazhassanak Prágába!

Hajrá Gergely, hajrá Vaddisznók!

Főkép: www.adjukossze.hu

Tilai Gergely páratlan fotós munkásságáról itt írtunk - Kerekesszéktől az önálló fotókiállításig címmel

A magyar rögbicsapat bemutatkozó filmje itt látható:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.