Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 19. 15:00, kedd | Helyi

TeSzedd! - a Flesch szedte

TeSzedd! - a Flesch szedte

A Flesch Károly Nonprofit Kft. is csatlakozott a TeSzedd! elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióhoz.

A Flesch Központ előtt gyülekeztek a Huszár Gál Városi Könyvtár, a Mosonyi Mihály Zeneiskola, valamint a Flesch központ dolgozói, hogy közösen, együttes erővel megtisztítsák az intézmény környezetét. Mindenki kesztyűt húzott, zsákot vett a kezébe és elindult összegyűjteni az eldobált szemetet a környéken.

Korcz Dominika, a Flesch Károly Nonprofit Kft. jogi asszisztense és egyben a program koordinátora elmondta: kizárólag háztartási hulladékot gyűjtöttek, amihez az önkormányzat felhívására csatlakoztak. Logóval ellátott zsákokba gyűjtötték a szemetet.A fém üdítős dobozok mellett, cigi csikkeket, csövet, de egészen elképesztő dolgokat is találtak a Flesches dolgozók. Egyebek mellett női alsónemű is került a szemetes zsákba.

Fotó: A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének tagjai a a Mosoni Rudolf ligetben gyűjtötték a szemetet.

A TeSzedd országos szemétszedési akcióhoz városszerte több intézmény, szervezet is csatlakozott, így például a Polgármesteri hivatal, a Kertbarátok, a Vackor óvoda, dolgozói, valamint a Mosonmagyaróvári Horgász Egyesület , az Ipartelepi lakosok Egyesülete, valamint a Városvédő Egyesület tagjai is résztvettek az önkéntes szemétgyűjtésben.

Fotó: A Városvédő Egyesület tagjai a Wittmann-parkban szedtek szemetet

Tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradt az országos akció, 2019-ben azonban csaknem negyedmillió ember vett részt a Teszedd akcióban, akik több mint 3000 helyszínen, közel 2400 tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.