Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Május 14. 11:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Saját

Tesla küldetés - Izgalmas kalandjáték a Futurában

Tesla küldetés - Izgalmas kalandjáték a Futurában

Ismét új játékkal rukkolt elő a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont!

A kalandjáték a Tesla küldetés nevet kapta, hiszen valamennyi játékelemével az energetika témaköréhez kapcsolódik, ezen keresztül pedig Nikola Tesla különleges tudású feltaláló ötleteihez.

„A játéknak adtunk egy science fiction kerettörténetet, melynek a tudományos része valóságos alapokon nyugszik – mesélte Miholicsné Orbán Katalin, a fejlesztés vezetője –, így a játék résztvevői megismerhetik az összes múltban, jelenben, jövőben használatos energiaforrást, ami az emberiség számára fontos. Megismerkedhetnek továbbá egy különleges fajjal, amely szeretné megkaparintani ezeket az energiaforrásokat, ezáltal hozzáférni a világ teljes energetikájához. A játékosokat arra kérjük az indítópultnál, hogy vegyenek részt ennek megakadályozásában.”

A feladat nem más, mint hogy a nyomozó csoport végigjárja az épület szintjeit és megtalálja azokat a játékokat, melyekbe egy-egy szám vagy betű van elrejtve. A cél ugyanis, hogy a játékosok megszerezzék az idegen lények féregprogramjának kódját és jelszavát, hogy ezzel kiiktathatók legyenek a földi energiarendszerből. A Futura 13 + 1 olyan játéka vesz részt ebben, melyeknek van kapcsolódási pontja az energetika témaköréhez, ezáltal a nyomozás egy olyan különleges oktatási lehetőséggé válik, mely csapatmunkára, együttgondolkodásra neveli a résztvevőket.

Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető elmondta, hogy az új játék teljes mértékben saját kivitelezésű és nagy kihívást jelentett a Futura csapatának. Céljuk az volt, hogy szórakoztató tanulási lehetőséget nyújtsanak az általános iskola felsős korosztályának, illetve azoknak a családoknak is, akik már ismerik a Futurát, de vágynak valami újdonságra.

Zelenka János, a játék grafikájáért felelős munkatárs be is mutatta a nyomozó csapatokat segítő hátizsákot, ami olyan eszközöket és információkat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a küldetés sikeres teljesítéséhez.

Ennél többet azonban nem szeretnénk elárulni, nyomozásra fel, várja Önöket a Futura!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.