Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 13. 14:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Két Európa-szerte körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Bécsből Szófiába tartó busz utasaként csütörtök éjjel egy 18 éves belga és egy 19 éves francia állampolgárságú nő.

A rendőrök megállapították, hogy mindkettőjük ellen terrorizmussal kapcsolatos tevékenység miatt adtak ki európai elfogatóparancsot. A két külföldi nőt őrizetbe vették - tudatta a főhadnagy.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában azt mondta, a nők Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Államhoz akartak eljutni. Azért körözték őket, mert korábban "terrorizmussal összefüggő cselekményeket követtek el" - tette hozzá.

Az egyik nő hamis útlevelet adott át ellenőrzésre, azonban lebuktak. Az elfogás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítőket dicséri - jelentette ki Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.