Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 04. 17:38, csütörtök | Helyi

Természettudományos tehetséggondozás a Kossuth Gimnáziumban

Természettudományos tehetséggondozás a Kossuth Gimnáziumban

A Nemzeti Tehetség Programban nyert pályázatot a Kossuth Gimnázium, aminek összegét természettudományos tehetséggondozásra fordították. Az egy éven át tartó projektben eszközbeszerzés is megvalósult, a kutatások mellett.

A “Természettudományos tehetséggondozás a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban és Kollégiumban” című pályázat keretében összesen 970 ezer forintot nyert az Kossuth Gimnázium. Ebből az összegből kis mennyiségű kimérő pipettát, valamint egy automata meteorológiai mérőeszközt szereztek be.

Az eszközbeszerzésen kívül kialakítottak az iskola falain egy “Ki nevet a végén” társasjáték és “Tudod-e” komplex feladat is. A pályázat keretében a 8-10. évfolyamos diákok, heti két órábanbiológia, földrajz és kémia tantárgyi szakkörökön élmény és felfedezés központú tehetséggondozása valósult meg. A tehetséggondozás során a diákok kísérleteket és kutatásokat végeztek el valamennyi természettudományos témakörben, amiket dokumentáltak, majd pedig prezentációkat is készítettek, amiket bemutattak egymásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.