Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Március 26. 10:20, péntek | Helyi

Temetések maradnak el a járvány miatt

Temetések maradnak el a járvány miatt

Több temetést is el kellett halasztani a koronavírus járvány miatt Mosonmagyaróvár környékén, ugyanis egy temetkezési vállalatnál több dolgozó is karanténba került.

Március 22 és 26 között elmaradtak a temetések, amiről közleményben tájékoztatott az Anubisz Temetkezési Kft. - írta meg a Kisalföld. Mint fogalmaztak a hatósági előírásokat betartva igyekszenek a szolgáltatásokat elvégezni, a temetéseket azonban nem tudták elvállalni. Kosár Tibor a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője a napilapnak elmondta hétfőn tartották az utolsó búcsúztatót.

Kosár Tibor hangsúlyozta: fontos a munkatársaik egészségének védelme, akik fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért naponta tesztelik őket. A második negatív PCR-teszt után dolgozhatnak ismét. Addig is a betegségen már átesett, így védettséget szerzett alkalmazottak látják el a feladatokat. A városüzemeltető elmondta győri temetkezési vállalkozótól kértek segítséget, de ők is hasonló problémákkal küzdenek.

A térség lelkészei, papjai arról számoltak be, hogy az urnás temetéseket meg tudták tartani és csak néhány temetést kellett elhalasztani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

2021. Április 20. 11:19, kedd | Helyi

Több mint négymillió forint értékű hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a kamiont, amiben több mint négymillió forint értékű hamis ruházati terméket találtak.

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.