Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Téliesebb idő várható a hétvégén

Téliesebb idő várható a hétvégén

Téliesebb idő várható a hétvégén. Többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, és helyenként hószállingózás, havazás is valószínű

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken több órára kisüt a nap, szórványosan fordulhatnak elő hózáporok. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé lesz erős, az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében olykor viharos. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között, a szélcsendes, fagyzugos részeken mínusz 10 fok alatt alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Szombaton délelőtt keleten változóan, az ország nyugati felén-kétharmadán inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Délután többfelé kisüt a nap, főleg a nyugati és északkeleti megyében lehetnek erősebben felhős területek. A nap első felében az ország nyugati felén-kétharmadán többfelé várható, másutt csak néhol valószínű hószállingózás, havazás. A nyugati megyékben helyenként havas eső, eső is előfordulhat. A nap második felében a csapadék visszaszorulhat a Nyugat-Dunántúlra. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, fagyzugos tájakon hidegebb is lehet. Délután jellemzően mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, ugyanakkor a szelesebb nyugati vidékeken magasabb értékek is előfordulhatnak.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon maradhatnak tartósan felhős vagy borult területek, másutt változóan felhős időre lehet számítani hosszabb-rövidebb napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon több helyen előfordulhat hószállingózás, havazás. Helyenként vegyes halmazállapot is lehet. Máshol számottevő csapadék nem valószínű, hószállingózásra inkább az északkeleti megyékben van még esély. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és 0 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes részeken hidegebb lehet. A maximumok többnyire mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.