Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 12. 20:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Távfűtésre vált a kórház

Távfűtésre vált a kórház

20 millió Ft-ot is spórolhat évente a Karolina kórház, a távhőre való átállással. Az intézmény energetikai fejlesztése több éve zajlik, a fűtés azonban évről-évre drágább lett.

Ezért döntött a kórház vezetősége a váltás mellett.

A távfűtésre áll át a Karolina Kórház. Az intézmény környékén, az elmúlt hetekben a távhővezetékek fektetését végezték, ezért az útburkolatot több helyen meg kellett bontani. Zajlanak a munkálatok a kazánházban is. Most még gázzal fűtenek, de a hőközpont kiépítésén már dolgoznak a szakemberek.

Bakler Csaba a távhőszolgáltató munkatársa. Kérdésünkre elmondta: A távhőre való átállás a Karolina Kórház esetében, a könnyebb feladatok közé tartozott."A szemközti mentőállomás mellett elhúzódó távvezeték kapacitását megvizsgálva, az elegendőnek bizonyult a kórház mintegy 1 megawattos hőellátását kiszolgálni."

A kórházban, az utóbbi években számos felújítás történt. A fűtés költségei azonban nemhogy nem csökkentek, de minden évben drágábbak lettek. Emiatt döntött úgy a kórház vezetősége, hogy az eddigi gázfűtés helyett, más alternatívát keresnek.

Az építkezés, az előzetes terveknek megfelelően halad. A földmunkák helyreállítása 1 héten belül be is fejeződhet, a hőközponttal pedig, szeptember 20-ig kell elkészülniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.