Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Június 06. 19:28, csütörtök | PR

Tárgyalj úgy, mint egy profi

Tárgyalj úgy, mint egy profi

Egy tárgyalásnak számos sarokköve van, melyeket betartva garantált a siker. Ahhoz, hogy egy megbeszélés eredményes legyen be kell tartanunk néhány íratlan és írott szabályt, és a kényelemről sem lehet megfeledkezni.

Elsőre furcsának tűnhet, azonban gondolj bele, mekkora jelentősége van a kényelemnek egy ilyen szituációban. Az, hogy mindkét fél kényelmesen érezze magát a tárgyalási helyzetben nem csupán az érzelmek terén, de bizony fizikálisan is fontos.

Kényelmetlen helyzetek

A tárgyalás mindennapjaink része. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen például már a piacon való alkudozás is. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor olyan tárgyalásra kerül sor, ami komolyabb téttel bír. Az ilyen szituációkra minden bizonnyal te is alaposan felkészülsz, átnézed a témát, amiről szó lesz, vagy legjobb esetben akár még a partneredet is igyekszel előre megismerni az internet segítségével.
Van azonban egy olyan tényező, amivel sokan nem számolnak, ez pedig maga a hely és a környezet, ahol a tárgyalás zajlani fog.

Egyre többen bonyolítják le akár egészen komoly egyeztetéseiket is különféle kávézókban vagy éttermekben, azonban vannak olyan típusú megbeszélések, melyekhez egyáltalán nem célszerű ezekhez hasonló helyszínt választani.
A téma kényessége gyakran megkívánja az intimebb légkört. Az ilyen alkalmakkor ráadásul kifejezetten fontos a hely megfelelő megválasztása mellett az is, hogy miképpen van berendezve az adott helyiség.
Rendezkedj be a sikerre

Nem csupán verbálisan kommunikálunk egy tárgyalás során, számos nonverbális elemet is érdemes szem előtt tartani. Fontos, hogy odafigyelj a szemkontaktusra, a testtartásra, illetve arra is, hogy egymáshoz képest hogyan helyezkedtek el a teremben.

A berendezés elhelyezésének meghatározásánál a tárgyalás vagy megbeszélés tárgya mellett az is meghatározó, hogy milyen viszonyban vagytok partnereddel. Ehhez mérten érdemes megválasztani az ülőhelyeket is. A legtöbb tárgyalás során, ahol nincs szigorúan alá-fölé rendelt viszony akkor lesz igazán eredményes, ha a felek egymással 45 fokos szöget zárnak be. Ez egyfajta partneri viszonyra enged következtetni, mely a mindkét fél számára kielégítő eredményt feltételez.
Az sem mindegy azonban, hogy milyen széken ülve egyeztetünk, sőt, fontosabb tényező ez, mint amekkora figyelmet általában szentelnek a kérdésnek.
Gondolj csak bele, ha olyan tárgyalószéket választasz, melyeken már akár tíz perc múlva is kényelmetlenné válik az ülés, milyen eredményre számíthatsz. Vajon tárgyaló partnered szívesen időzik nálad vagy szeretné mihamarabb letudni megbeszéléseteket?

A megfelelő tárgyalószékek megválasztásával nem csak stílust adhatsz a tárgyalónak, megalapozhatod vele a sikeredet is. Válassz kényelmes, lehetőleg karfával rendelkező modellt, hiszen így valóban a tárgyra tudtok koncentrálni, ráadásul senkinek nem válik sietőssé a tárgyalás lezárása.

Ahogyan nem szabad úgy beülni egy tárgyalásra, hogy nem vagy tisztában a szükséges minimummal, melyet elérni kívánsz, úgy semmiképp ne indulj neki egy fontos megbeszélésnek a megfelelő környezet kialakítása nélkül sem. Gondolj a kényelmes tárgyalószékekre, de gondoskodj arról is, hogy mindenképp legyen egy asztal is a teremben, melyen frissítőt tudsz felszolgálni, de akár a jegyzeteiteknek is helyet adhat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 14:43, kedd | PR

Öt érv a fedőmatracok mellett

Itthon még kevésbé ismertek, de külföldön sokan használják őket: ezek a fedőmatracok, avagy topperek. Lássuk, mire jók ezek a plusz matracok, illetve mire használhatjuk őket kevésbé, a kereskedők ajánlása ellenére?

2019. Június 14. 08:00, péntek | PR

Bátran vásároljunk órát is online!

Talán már egyre kevésbé aggódunk az online vásárlások megbízhatósága miatt, mégis sokakban él még ma is félelem ezzel kapcsolatban. Beszéljünk a tévhitekről és az online óravásárlás előnyeiről!

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:30, csütörtök | PR

Ön is házat venne a lottóötösből?

2019 tavaszán egymást érték a rekord nyeremények, és gyakori beszédtéma lett, ki mire fordítaná a főnyereményt a lottón.