Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 06. 19:28, csütörtök | PR

Tárgyalj úgy, mint egy profi

Tárgyalj úgy, mint egy profi

Egy tárgyalásnak számos sarokköve van, melyeket betartva garantált a siker. Ahhoz, hogy egy megbeszélés eredményes legyen be kell tartanunk néhány íratlan és írott szabályt, és a kényelemről sem lehet megfeledkezni.

Elsőre furcsának tűnhet, azonban gondolj bele, mekkora jelentősége van a kényelemnek egy ilyen szituációban. Az, hogy mindkét fél kényelmesen érezze magát a tárgyalási helyzetben nem csupán az érzelmek terén, de bizony fizikálisan is fontos.

Kényelmetlen helyzetek

A tárgyalás mindennapjaink része. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen például már a piacon való alkudozás is. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor olyan tárgyalásra kerül sor, ami komolyabb téttel bír. Az ilyen szituációkra minden bizonnyal te is alaposan felkészülsz, átnézed a témát, amiről szó lesz, vagy legjobb esetben akár még a partneredet is igyekszel előre megismerni az internet segítségével.
Van azonban egy olyan tényező, amivel sokan nem számolnak, ez pedig maga a hely és a környezet, ahol a tárgyalás zajlani fog.

Egyre többen bonyolítják le akár egészen komoly egyeztetéseiket is különféle kávézókban vagy éttermekben, azonban vannak olyan típusú megbeszélések, melyekhez egyáltalán nem célszerű ezekhez hasonló helyszínt választani.
A téma kényessége gyakran megkívánja az intimebb légkört. Az ilyen alkalmakkor ráadásul kifejezetten fontos a hely megfelelő megválasztása mellett az is, hogy miképpen van berendezve az adott helyiség.




Rendezkedj be a sikerre

Nem csupán verbálisan kommunikálunk egy tárgyalás során, számos nonverbális elemet is érdemes szem előtt tartani. Fontos, hogy odafigyelj a szemkontaktusra, a testtartásra, illetve arra is, hogy egymáshoz képest hogyan helyezkedtek el a teremben.

A berendezés elhelyezésének meghatározásánál a tárgyalás vagy megbeszélés tárgya mellett az is meghatározó, hogy milyen viszonyban vagytok partnereddel. Ehhez mérten érdemes megválasztani az ülőhelyeket is. A legtöbb tárgyalás során, ahol nincs szigorúan alá-fölé rendelt viszony akkor lesz igazán eredményes, ha a felek egymással 45 fokos szöget zárnak be. Ez egyfajta partneri viszonyra enged következtetni, mely a mindkét fél számára kielégítő eredményt feltételez.
Az sem mindegy azonban, hogy milyen széken ülve egyeztetünk, sőt, fontosabb tényező ez, mint amekkora figyelmet általában szentelnek a kérdésnek.
Gondolj csak bele, ha olyan tárgyalószéket választasz, melyeken már akár tíz perc múlva is kényelmetlenné válik az ülés, milyen eredményre számíthatsz. Vajon tárgyaló partnered szívesen időzik nálad vagy szeretné mihamarabb letudni megbeszéléseteket?

A megfelelő tárgyalószékek megválasztásával nem csak stílust adhatsz a tárgyalónak, megalapozhatod vele a sikeredet is. Válassz kényelmes, lehetőleg karfával rendelkező modellt, hiszen így valóban a tárgyra tudtok koncentrálni, ráadásul senkinek nem válik sietőssé a tárgyalás lezárása.

Ahogyan nem szabad úgy beülni egy tárgyalásra, hogy nem vagy tisztában a szükséges minimummal, melyet elérni kívánsz, úgy semmiképp ne indulj neki egy fontos megbeszélésnek a megfelelő környezet kialakítása nélkül sem. Gondolj a kényelmes tárgyalószékekre, de gondoskodj arról is, hogy mindenképp legyen egy asztal is a teremben, melyen frissítőt tudsz felszolgálni, de akár a jegyzeteiteknek is helyet adhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.