Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 27. 16:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

A szervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint sok család egyáltalán nem tudja megvásárolni a tanszereket a gyerekeinek, ez az egyszülős családokra fokozottan igaz.

Az idei tanévkezdés a korábbiaknál még nagyobb nehézséget okozott a koronavírus-járvány miatt. Az elmúlt hetekben egyre több egyszülős család fordult a központhoz hiányos iskolai felszerelések miatt - írták.

Kitértek arra is: a központ nyáron 700 gyermeket fogadott napközis táboraiban, és 350 családnak biztosított nyaralási lehetőséget. A járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családoknak mintegy 8,5 tonna tartós élelmiszert juttatott el, valamint 125 családnak laptopot adományozott, hogy a gyerekek részt tudjanak venni az online oktatásban.

Magyarországon több mint félmillió gyereket egy szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer. A szervezet 2018-as indulása óta több mint hetvenféle szolgáltatásával 11 200 egyszülős családot ért el - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.