Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 07. 07:50, szerda | Belföld
Forrás: mti

Támogatás a bankkártya-elfogadó terminálok telepítéséhez

Támogatás a bankkártya-elfogadó terminálok telepítéséhez

Terminálonként 80 ezer forint vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe az új bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő és üzemeltető szolgáltatók a jogszabályban foglalt feltételek teljesülése esetén

- derül ki a nemzetgazdasági miniszter rendeletéből, amely a december 6-ai Magyar Közlönyben jelent meg.

A szaktárca vezetői korábban többször is hangoztatták, hogy a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelése a készpénzforgalom csökkentését, a gazdaság fehérítését szolgálja.

A rendelet szerint a támogatást legalább ezer és legfeljebb tízezer terminál telepítésére lehet igényelni.

A vissza nem térítendő támogatást kizárólag olyan jogi személy igényelheti, amely biztosítani tudja a bankkártya-elfogadás szolgáltatást a terminálon, és vállalja, hogy azt a telepítést követően legalább 24 hónapon keresztül üzemelteti. A támogatás kizárólag olyan új terminálokra vehető igénybe, amelyek színes érintőkijelzővel rendelkeznek, és egyérintéses fizetési tranzakcióra alkalmasak. Használt terminál beszerzéséhez nem vehető igénybe támogatás.

A szolgáltatónak vállalnia kell azt is, hogy a kártyaelfogadó helyeknek felszámított nettó szolgáltatói díjak - egynél több számla esetében az összes számla összesített nettó összege -, egyik hónapban sem haladják meg az adott hónapban az elfogadóhelyen bonyolított bankkártyás fizetések bruttó összértékének 1 százalékát. Feltétel az is, hogy az igénylőnek ne legyen az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása.

A támogatással kizárólag olyan magyarországi elfogadóhelyen telepíthető terminál, amely a rendelet hatálybalépésének napján nem rendelkezett érvényes kártyaelfogadói szerződéssel.

Az új terminálokat 2017. december 31-ig telepíteni kell, és a telepítés napjától számított 24 hónapig üzemeltetni. Ha ez nem valósul meg, a támogatást ügyleti kamattal növelt összegben vissza kell fizetni. Késedelmes visszafizetés esetén a szolgáltatónak késedelmi kamatot is fizetnie kell. Ha a szolgáltató nem telepíti az általa vállalt számú terminált, az előbbieken túl terminálonként 10 ezer forint kötbér is terheli.

A kedvezmény csekély összegű támogatásnak minősül.

A rendelet a kihirdetését követő napon, vagyis december 7-én lép hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.