Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Február 22. 12:19, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolgálaton kívüli rendőr „karjaiba szaladtak”

Szolgálaton kívüli rendőr „karjaiba szaladtak”

Vonaton és közúton igyekezett Magyarország területét illegálisan elhagyni az a nyolc külföldi állampolgár, akik közül négyet személyvonaton tartóztatott fel egy szolgálaton kívüli rendőr.

Vonaton és közúton igyekezett Magyarország területét illegálisan elhagyni az a nyolc külföldi állampolgár, akik közül négyet személyvonaton tartóztatott fel egy szolgálaton kívüli rendőr. Másik négy honfitársuk a mosonmagyaróvári és soproni határrendészek, valamint az osztrák rendőrök „hálóján” akadt fenn.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös akciót 2013. február 21-én. Délután három órakor az M1 autópályán Hegyeshalom térségében állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit. Két pakisztáni utasa humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát és továbbutazásuk feltételeit sem tudta hitelt érdemlően igazolni. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.

Még aznap este a megyei rendőr-főkapitányság egyik szolgálaton kívüli rendőre az Eurorégió személyvonaton négy külföldire lett figyelmes. A két pakisztáni és két indiai állampolgár csupán humanitárius tartózkodási engedéllyel tudták igazolni személyazonosságukat, illetve egyikük a Debreceni Befogadó Állomás által kiállított igazolást tudta felmutatni. Előállításukat követően a befogadó állomásra kerültek visszairányításra.

Ma reggel Sopronban a GYSEV pályaudvarról egy szír és egy marokkói férfit állítottak elő a soproni határrendészek. Kiderült, hogy ők is Debrecenből szöktek meg, a befogadó állomás lakói. Úti célként Ausztriát jelölték meg.

Szabálysértési eljárás megindítását kezdeményezte velük szemben a Soproni Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.