Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Október 16. 19:57, szerda | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Szituációs begyakorló gyakorlat Mosonmagyaróváron

Szituációs begyakorló gyakorlat Mosonmagyaróváron

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett 2013. október 14-én a Mosonmagyaróvár Karolina Kórház területén.

A szituációs gyakorlat keretében a létfontosságú rendszerek védelmének lehetséges módjait is kipróbáltuk az egészségügyi ellátás problémamentes biztosításának érdekében. A gyakorlaton a mosonmagyaróvári, a győri, valamint a csornai hivatásos tűzoltókon kívül részt vettek az E.On áramszolgáltató munkatársai is. A gyakorlatot a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

A gyakorlatot helyismereti foglalkozás előzte meg, amely során a résztvevő egységek számára bemutatásra kerültek a kórház létesítményei és az energiaellátását biztosító berendezései is.

A gyakorlat keretében sor került a kórház dízel üzemű aggregátorának próbaüzemelésére is. A feltételezés szerint a trafóházra a viharos időjárás miatt fa dőlt, ezért a külső áramellátás megszűnt. Az áramellátás megszűnése miatt automatikusan beindult a kórház aggregátora, azonban az áramfejlesztő üzemelése közben műszaki hiba lépett fel, amely miatt tűz keletkezett, melynek következtében a kórház áramellátása megszűnt. Az áramszünet miatt azonnal meg kellett kezdeni a kórház kiürítését. A sebészeti osztályon tartózkodó 15 beteg kimenekítését hajtották végre a beavatkozó egységek, miközben az áramszolgáltató szakemberei helyreállították az áramellátást.

A gyakorlatot végrehajtó egységek munkáját Horváth Gergely tűzoltó főhadnagy, megyei iparbiztonsági főfelügyelő, Pákai László tűzoltó őrnagy, megyei főügyeleti osztályvezető, és Szabó András tűzoltó főhadnagy, tűzoltóparancsnok megfelelőre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.