Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 13. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Flesch Károly Nonprofit Kft.

Szigetköz Piknik – Food Truck Show Mosonmagyaróváron a Vár-tónál

Szigetköz Piknik – Food Truck Show Mosonmagyaróváron a Vár-tónál

Jó idő, finom ételek, koncertek, filmek, kézműves vásár. Mi más kellene még egy igazi nyári kikapcsolódáshoz?

A Flesch Károly Nonprofit Kft. idén mindezt egy hétvégére, egy helyre hozza el Mosonmagyaróvárra, igazi újításként.
Mosonmagyaróváron első alkalommal rendezik meg ugyanis a Szigetköz Piknik elnevezésű programot a város szívében, a Vár-tónál. A háromnapos, ingyenes rendezvény július 26-án nyitja meg kapuit és július 28-án késő estig tart.
A Szigetköz Piknik a street food jegyében telik. Mosonmagyaróváron először lesz Food Truck Show, amely az ország mozgó étterme. Egy időben és egy helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Mivel a food truck egyre népszerűbb, így egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően folyamatosan bővül a kínálat.

Július 26-án, pénteken este a Szigetköz Piknikre érkeznek meg az idei második Gurul a Város kerékpárosai. 19:30-kor a Stég színpadon a Q-Jazz Band koncertezik. 22 órakor pedig tóparti mozira invitálnak a szervezők mindenkit. Első este a Rossz versek című filmet tekintheti meg a közönség.

Július 27-én, szombaton egész nap színes programokkal készülnek a szervezők. Már délelőtt 11-kor érdemes kilátogatni a helyszínre, ugyanis a Stég színpadon a Bábrakadabra Bábszínház adja elő az Eltűnt hangok meséjét. 13 órakor a Kantaloupe Island koncertezik.
15 órakor a Tücsök Zenekar ad gyermekkoncertet, Tücsök mese címmel. 17 órakor pedig az Empty Hearted Town lép színpadra. A bandát Somkuti Miklós követi a Stég színpadon, 19 órakor. 21 órakor pedig a The Heartbreakers – Tom Petty Tribute Band zenél. 22 órakor ismét filmvetítés lesz a Vár-tó partján. Egy igazi magyar klasszikust, a Csinibabát nézheti meg a nagyérdemű.

Július 28-án, vasárnap délelőtt 11 órakor szabadtéri hangszerbemutatóra vár mindenkit a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes, ebéd után 13 órakor pedig Roby és Adél zenél. 15 órakor ismét bábelőadás lesz a kicsiknek, méghozzá a Fabula Bábszínház Vitéz László című zenés bábjátékát láthatják. 17 órakor a Late Risers ad koncertet, 19 órakor pedig az aveEva lép színpadra. 21 órakor mozival zárja kapuit a fesztivál. A Macskafogó című mesével ér véget a Szigetköz Piknik.


A finom ételek, stég koncertek és a három tóparti mozi mellett kézműves kirakodóvásár is lesz a három nap során. A Szigetköz Piknikről bővebb információt a facebook oldalon találnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.