Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. November 18. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Szigetköz Expo 2020

Szigetköz Expo 2020

Szigetköz Expo néven egy új rendezvényt indít útjára Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Flesch Károly Nonprofit Kft. szervezésében.

Széchenyi 2020 program keretében Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-5.1.2-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében” című projekt megvalósításához kapott támogatást, melyben külön elemként szerepelt a város és a térség gazdaságának ismertté tétele. A fejlesztés eredményeként született meg a gondolat a Szigetköz Expo nevű 3 napos rendezvényről, mely helyszíne az UFM Aréna és környéke lenne, az ötlet gazdája pedig a Flesch Károly Nonprofit Kft..

Csiszár Péter a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője 2019. november 5-én sajtótájékoztató keretein belül bemutatta a vállalkozások és a sajtó képviselői körében a tervezett program alappilléreit, majd ezt egy kötetlen beszélgetés, fórum követte.

A rendezvény házigazdája és védnöke Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, ötletgazda, lebonyolító és szervező a Flesch Nonprofit Kft.. A Szigetköz Expo fővédnökei a Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármestere és Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője.

A rendezvény négy tervezett partnere:

  • Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,
  • a Szigetköz TDM, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata
  • a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, CLLD Helyi Akciócsoportja
  • és a Széchenyi Egyetem.

A szervezők több kategóriában is várják a jelentkezőket, kiállítókat, mint ipar, kereskedelem, szolgáltatás, oktatás-képzés, kézműipar, szépség- és egészség, turisztika és vendéglátás.

Különlegessége lesz a rendezvénynek a „Minden, ami kert” kiállítás: növények, dekoráció, kisgépek, burkolatok, wellness. Egy igazi tavaszi-nyári kerti mustra ígérkezik kísérő rendezvényként, hangsúlyozva a természet közelségét, fontosságát térségünkben.

Pénteken délelőtt a szervezők várják a térség iskoláit, délután szakmai fórumok kapnak majd helyet. Szombaton a folyamatos színpadi bemutatkozó produkciók és szórakoztató kísérő programok várják az érdeklődőket, ahogy még vasárnap délelőtt is. A színpadon a szigetközi települések mutatkoznak majd be szombaton és vasárnap.

Cél, megismerni egymást a Szigetközben élő vállalkozások, vállakózók részéről. Ki, mivel foglalkozik, hogy tudja bemutatni, elindítani az egymás közötti kommunikációt, erősíteni a helyi jelenlétet. A lakosság és a látogatók számára pedig bemutatni a térség gazdasági erejét, sokszínűségét. A vállalkozások mellett helyet kapnak a települések és a civil szervezetek is bemutatkozásra.


Címkék: szigetköz expo

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 31. 00:00, kedd | Helyi

Városi Szilveszter

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Flesch Károly Nonporfit Kft. idén is megrendezi hagyományos Városi Szabadtéri Szilveszteri Ünnepségét a Deák téren.

2019. December 30. 21:00, hétfő | Helyi

Igazgatási szünet rendje a Városházán

Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendhez igazodva az alábbiak szerint alakul:

2019. December 30. 21:00, hétfő | Helyi

Az évtized kiállítása a Cselley-házban

A legnagyobb magyar festő remekművei érkeztek a Cselley-ház megújult kiállítótereibe. December 14-től látogatható a Munkácsy-kiállítás

2019. December 27. 00:00, péntek | Helyi

Ismét helyesen jelzett egy szén-monoxid-érzékelő

December 20-án este ismét bebizonyosodott, hogy szükség van a szén-monoxid-érzékelőkre. Mosonmagyaróváron a Szent István király út egyik családi házában szólalt meg az érzékelő.