Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 14. 10:35, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Flesch Károly Nonprofit Kft.

Szigetköz Agórája

Szigetköz Agórája

2016 januárjától megújult külsővel, belsővel és új szolgáltatásokkal nyit a Flesch Károly Kulturális Központ.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 614 millió forint 100%-os Európai Uniós támogatásban részesül a Szigetköz Agórája - A Flesch Károly Kulturális Központ Multifunkciós Közösségi Központtá alakítása című pályázat keretében. A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye, a Flesch Károly Kulturális Központ alakul át egy többfunkciós közösségi központtá, mely megfelel majd a modern kor igényeinek és követelményeinek. A beruházás során eszközbeszerzést, részarányos akadálymentesítést magába foglaló épületfejlesztés valósul meg 3303 m2-en, mely lehetővé teszi a szolgáltatásfejlesztést négy közművelődési funkcióban.

Az eredeti tervek szerint 2015. október 31-én ért volna véget az Európai Unió által támogatott projekt. Azonban a kivitelezést érintő közbeszerzés és egyéb pályázati adminisztrációs feladatok elhúzódása miatt, csak 2015 decemberében fejeződnek be a pályázati feladatok, így a látogatókat 2016 januárjától tudja teljesen kiszolgálni az új multifunkciós Kulturális Központ. A határidő hosszabbításáról a napokban kaptak értesítést a Központban működő kiscsoportok, civil szervezetek. Továbbá felvették a kapcsolatot az intézmény vezetői azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, melyek még ebben az évben nagyobb rendezvényt szerveztek volna itt. Az új helyszínek, lehetőségek felkutatása folyamatos. Október 22-én lakossági fórum keretében is bemutatják a terveket, melyek megvalósult formában már remélhetőleg a 2016. januári nyitáson várnak minden érdeklődőt.

A Flesch Központ 2016-tól olyan komplexum lesz, ahol mindent egy helyen meg lehet találni: városi művelődési központot, fesztiválirodát, rendezvény-, civil-, információs-, és szabadidő- központot, kistérségi módszertani központot, alapfokú művészeti iskolát és modern művészeti központot. Mindezt úgy, hogy a legkorszerűbb információs rendszerrel és eszközökkel álljon a lakosság rendelkezésére. Legyen mindenkié, kortól, nemtől, nemzetiségi hovatartozástól, iskolázottságtól, jövedelmi és egészségügyi helyzettől, lakóhelytől függetlenül. Nem csak szolgáltató, hanem segítő szervezet. Nem pusztán a közélet helye, hanem a közélet legfőbb színtere, központja.
A több mint félmilliárd forintos innovatív és interaktív fejlesztés tartalmazza ötven helyiség teljes felújítását. Továbbá nyolcvanmillió forintnyi eszközfejlesztés is történik a központban. A színházterem teljes hang-, és fénytechnikája megújul, valamint a többi régi és új közösségi tér is modern háttérrel működhet a jövőben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.