Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2015. Október 14. 10:35, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Flesch Károly Nonprofit Kft.

Szigetköz Agórája

Szigetköz Agórája

2016 januárjától megújult külsővel, belsővel és új szolgáltatásokkal nyit a Flesch Károly Kulturális Központ.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 614 millió forint 100%-os Európai Uniós támogatásban részesül a Szigetköz Agórája - A Flesch Károly Kulturális Központ Multifunkciós Közösségi Központtá alakítása című pályázat keretében. A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye, a Flesch Károly Kulturális Központ alakul át egy többfunkciós közösségi központtá, mely megfelel majd a modern kor igényeinek és követelményeinek. A beruházás során eszközbeszerzést, részarányos akadálymentesítést magába foglaló épületfejlesztés valósul meg 3303 m2-en, mely lehetővé teszi a szolgáltatásfejlesztést négy közművelődési funkcióban.

Az eredeti tervek szerint 2015. október 31-én ért volna véget az Európai Unió által támogatott projekt. Azonban a kivitelezést érintő közbeszerzés és egyéb pályázati adminisztrációs feladatok elhúzódása miatt, csak 2015 decemberében fejeződnek be a pályázati feladatok, így a látogatókat 2016 januárjától tudja teljesen kiszolgálni az új multifunkciós Kulturális Központ. A határidő hosszabbításáról a napokban kaptak értesítést a Központban működő kiscsoportok, civil szervezetek. Továbbá felvették a kapcsolatot az intézmény vezetői azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, melyek még ebben az évben nagyobb rendezvényt szerveztek volna itt. Az új helyszínek, lehetőségek felkutatása folyamatos. Október 22-én lakossági fórum keretében is bemutatják a terveket, melyek megvalósult formában már remélhetőleg a 2016. januári nyitáson várnak minden érdeklődőt.

A Flesch Központ 2016-tól olyan komplexum lesz, ahol mindent egy helyen meg lehet találni: városi művelődési központot, fesztiválirodát, rendezvény-, civil-, információs-, és szabadidő- központot, kistérségi módszertani központot, alapfokú művészeti iskolát és modern művészeti központot. Mindezt úgy, hogy a legkorszerűbb információs rendszerrel és eszközökkel álljon a lakosság rendelkezésére. Legyen mindenkié, kortól, nemtől, nemzetiségi hovatartozástól, iskolázottságtól, jövedelmi és egészségügyi helyzettől, lakóhelytől függetlenül. Nem csak szolgáltató, hanem segítő szervezet. Nem pusztán a közélet helye, hanem a közélet legfőbb színtere, központja.
A több mint félmilliárd forintos innovatív és interaktív fejlesztés tartalmazza ötven helyiség teljes felújítását. Továbbá nyolcvanmillió forintnyi eszközfejlesztés is történik a központban. A színházterem teljes hang-, és fénytechnikája megújul, valamint a többi régi és új közösségi tér is modern háttérrel működhet a jövőben.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 18:55, vasárnap | Belföld

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról

2020. Augusztus 09. 18:03, vasárnap | Bulvár

Főzzünk Robival! Csokifelfújt, meggygrillázs - VIDEÓ

Szeretitek a csokis desszerteket? Robi most egy édességet fog készíteni és közben sok érdekességet mesél a csokoládéról.

2020. Augusztus 09. 16:04, vasárnap | Kék hírek

Két fiatal rabolt Kecskeméten

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki.

2020. Augusztus 09. 15:00, vasárnap | Belföld

Mindent vittek, ami az útjukba került – VIDEÓ

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére.