Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 22. 12:29, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Sziget - Fellép a Queens Of the Stone Age és a Placebo

Sziget - Fellép a Queens Of the Stone Age és a Placebo

A Queens Of the Stone Age, a Placebo és az Imagine Dragons is fellép a megszokotthoz képest egy héttel később augusztus 11-én megnyitó Sziget fesztiválon.

A Queens Of the Stone Age, az új lemezzel visszatérő Placebo, a nemzetközi szakma által az év befutójának választott Imagine Dragons mellett a Brit Awardson négy kategóriában is nominált Bastille és az idei Szigetet záró fény- és tűzijáték show keretei közt fellépett Calvin Harris is ott lesz a fesztiválon - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
A most bejelentett nevek között van továbbá a Klaxons, Stromae, a Starlight Girls és Laidback Luke is. "Jó döntésnek tűnik, hogy egy héttel csúszattuk a Sziget dátumát, hisz már most jobb neveket tudunk bejelenteni, mint tavaly ilyenkor és a kilátások is biztatóbbak" - idézi a közlemény Gerendai Károly Sziget főszervezőt.
Korábban azzal indokolták az új időpontot, hogy ha a Sziget - mint eddig - egy időben zajlana az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal, a sztárokat továbbra is nehéz lenne Európába csalogatni. Így nagyobb az esélye, hogy a kontinensen legyenek az éppen koncertturnén levő fellépők.
Újdonság az is, hogy a 2014-es fesztivál "nulladik" napján, augusztus 10-én nemcsak egy koncert várja a közönséget, hanem teljes üzemben működve, egymást követik a nagyszínpadi koncertek. Ezen a napon lép fel például a Queens of the Stone Age.
Idén is a tavaly sikert aratott End Show zárja a Szigetet, a látványos esemény sztárfellépőjének a szervezők Calvin Harrist szerződtették.
Az Imagine Dragonsnak a napokban épp a Sziget programigazgatója adta át a nemzetközi szakzsűri által odaítélt év befutója díjat az European Festival Awards gáláján.
Szintén az aktuális sztárok közé tartozik a Bastille is. Az alig négyéves zenekar első stúdióalbuma, a Bad Blood tavaly márciusban jelent meg.
A világszerte népszerű Placebo új lemeze, a Loud Like Love dalaival lép fel. Rajtuk kívül ott lesz az indie műfajt képviselő Klaxons, valamint a belga énekes-dalszerző Stromae, valamint Laidback Luke, napjaink egyik legpörgősebb holland lemezlovasa. Élőben hallhatja a Sziget közönsége a Starlight Girls csapatot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;