Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Október 16. 00:26, szerda | PR

Szépségvitaminok nyomában: melyek a leghatásosabbak?

Szépségvitaminok nyomában: melyek a leghatásosabbak?

A szépségvitaminok megadják a testednek azokat a tápanyagokat, amelyeket a mai rohanó világban nagyon nehezen lehet bevinni még tudatos táplálkozással is.

A legtöbb esetben nincs idő megfelelően étkezni, ráadásul sok vitaminból egyszerűen képtelenség elegendő mennyiséget fogyasztani.

A piacot elárasztó termékek közül viszont nehéz kiválasztani a legjobbat, így érdemes egy kis időt azzal töltened, hogy megismered a legfontosabb vitaminokat. Ebben a bejegyzésben külön figyelmet szentelünk a hajvitaminoknak, mivel ez az egyik legfontosabb eleme a megjelenésünknek. A túl zsíros, a fénytelen, a töredezett vagy erősen hulló hajkoronát elrejteni sem lehet, egész nap elkísér minket, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy foglalkozz az egészségével.

A legnépszerűbb hajvitaminok

A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok ideálisak a bőrödnek és a testednek is, így folyamatos szedésükkel az egész szervezeted jobb formába hozod. Az alábbiakban áttekintjük azokat az anyagokat, melyek nem csak a hajkoronád, hanem az egészséged számára is elengedhetetlenek.

A-vitamin
Az A-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, a hajon kívül a szem, a bőr és a fogak egészségéért is felelős. A szedésével a haj bársonyossá és selymes fényűvé válik.
Az A-vitamin hiánybetegségének tipikus jele a repedezett hajvégek és a száraz bőr. Ha ezeket észleled, akkor már gyanakodhatsz a nem megfelelő bevitelére.
Természetes forrásai:
● piros színű paprika
● spenót
● sárga színű zöldségek: sárgarépa, sütőtök, édesburgonya
● tojássárga, tej, vaj és más tejtermékek
Fontos, hogy az A-vitamin zsírban oldódik, így a túlzott fogyasztása esetén a test elraktározza, és betegség léphet fel. Mindig csak az előírt mennyiséget szabad szedned, beleszámítva az étkezési szokásaid is!

B-vitaminok

A B-vitaminok közé tartozik a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantoténsav (B5), piridoxin (B6), biotin (B7), folsav (B9) és kobalamin (B12). Ha az elnevezések közül több ismerős, akkor az nem véletlen, a B-vitamincsalád egy rendkívül komplex, és sok helyen felhasznált segítség az emberi szervezet számára.
A B-vitaminok ismertek gyulladáscsökkentő és -megelőző hatásukról, a hajadat pedig erősebbé teszik az anyagcsere szabályozásával. Kevesebb elhullott hajszálad lesz, ráadásul a túlzott zsírosodást is be tudják állítani a normális szintre. Mivel a bőr is igényli, így kétszeresen fontos a megfelelő bevitele. A legjobb, ha komplex formában szeded, ahol egyszerre áll rendelkezésedre mindegyik típus.
Természetes forrásai:
● gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztek
● bab, borsó, lencse és más hüvelyesek
● vörös hús és a máj
● halak
C-vitamin
A C-vitamin igazi antioxidáns-bomba, semlegesíti a szervezetben felgyűlt káros anyagokat, ezáltal növeli a hajad ellenálló képességét is. A használatával a hajkoronád fényesebb lesz, tartása pedig erőteljesebbé válik.
Ez a vitamin elősegíti a hormonháztartásod kiegyensúlyozott működését is, és elsődleges szerepe van a bevitt vas és rész felszívódásában. Szerencsére könnyen hozzáférhető vitamintípusnak számít.
Természetes forrásai:
● zöldpaprika, paradicsom és friss zöldségek
● citrusfélék: citrom, narancs, lime
● káposzta, savanyított káposzta és a salátafélék
A C-vitamin vízben oldódik, így nem lehet túladagolni. A legújabb kutatások alapján azonban tartósan napi 1000 mg-os dózisban fogyasztva kristályai rakódhatnak le a szövetekben és a vesében. Utóbbi vesekövet okozhat.

E-vitamin

Az E-vitamin is kiváló antioxidáns, feldobja az immunrendszer folyamatait, és erősebbé teszi az érrendszert. A haj számára is kiváló, hiszen természetes fényt ad neki, miközben a hajszálak ellenállóbbá válnak a töredezettség ellen. Ha rendszeresen szeded, akkor mindent megteszel az öregedéssel járó folyamatok lelassítására.
Ennek a vitaminnak a hiányát főleg az általános izomgyengeség jelzi, de a hajadon is meglátszik, mely elveszti fényét. Hosszú távon pedig akár a vért alkotó vörösvértesteket is károsíthatja a nem megfelelő bevitele.
Természetes forrásai:
● növényi olajok: napraforgó-, tökmag- és olívaolaj
● gabonacsírák
● zöld növények
● hús és máj

Vásárlói vélemények
A legmegbízhatóbban a vásárlói véleményekről tájékozódhatsz a vitaminok hatásáról, hiszen ezek az emberek már kipróbálták a fenti szépségvitaminokat.
A visszajelzést írók szeretik ezeket a kiegészítőket, hiszen általuk egészségük jobbá válik, hajuk pedig visszanyeri eredeti állapotát. Ráadásul nem vegyszerekkel történik mindez, hanem a természetes anyagok felhasználásával.
A vásárlók rendszeresen számolnak be arról, hogy míg korábban hajhullástól szenvedtek, a vitaminok hatására erősebb lett a hajkoronájuk, gyorsabban nőnek a szálak, és rengeteg babahaj is megjelenhet. Van, aki a tablettákra esküszik, míg mások a kapszulákat vagy a vízben oldható porokat részesítik előnyben.
Ha te is erősebbé szeretnéd tenni a hajad, és mindent meg szeretnél tenni a szervezeted egészségéért, akkor nincs más teendőd, mint kiválasztani a neked megfelelő szépségvitamint. Naponta csupán pár pillanat a beszedésük, de már hetek alatt látványos eredményeket érhetsz el velük. A vitaminok még sohasem voltak ennyire könnyen hozzáférhetők, próbáld ki a neked tetszőt minél hamarabb!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.