Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Május 20. 17:28, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Szépen zárta a bajnokságot az MKC csapata

Szépen zárta a bajnokságot az MKC csapata

Szombaton a „Bicón” megtartott szurkolói ankéton beszélgettünk Bognár Róberttel, aki mindig nagyon szerény és csendes. - olcvashatjuk az MKC Se honlapján

Most azonban szemmel láthatóan elégedetten sétálgatott a Málnapiros Lufi és Party Varázs által ízlésesen feldíszített kert helységben. A „győztes hadvezérünk” persze most is a földön járt és így is nyilatkozott a pénteki mérkőzésről.

"Nagyon örülök annak, hogy ez ETO elleni találkozó is visszaadta azt a képet, amit kiállítottunk önmagunkról a bajnokság tavaszi szakaszában. Ilyen a csapatunk hozzáállása már január óta és ez most még a győriek ellen is elég volt egy kimondottan jó találkozóhoz. A zöld – fehérek teljesen érthető módon, egy érzelmes mérkőzést játszottak ellenünk. Talán már nem is tudtak annyira koncentrálni sem, de így is jól kézilabdáztak. Most a norvég Kari Bratsett volt a legjobbjuk a 9 / 8 – as átlagával, de náluk mindig van valaki, aki nyerő játékossá válhat egy mérkőzésen. Nekünk azonban sikerült önmagunkkal foglalkozni és jól eső érzés volt visszakapni azokat a dolgokat, amiket erre a találkozóra elterveztünk. Nem volt kisebbségi komplexusunk, nem féltünk és nem adtuk meg magunkat még annak a csapatnak sem, amely végig veret most Európát."

Nagyon elismerő szavakat kaptunk Danyi Gábortól a győriek vezetőedzőjétől is. Érezhető volt, hogy a Győri Audi ETO KC pontosan ismeri a helyzetünket és oda is figyel az MKC csapatára.

"Élő kapcsolatunk van a győri gárdával és most pénteken is megerősítettek bennünket abban, hogy valóban figyelnek ránk. Több olyan együttműködést is tervezünk, amely mindkét klub számára hasznos lehet. A nyári felkészülés során például közös edzéseket tervezünk és így is tudjuk majd segíteni egymást. Ez is bizonyítja, hogy a bajnokság második felében kivívtunk egy elismerést az élvonalban. A következő szezonban pedig ezt meg kell erősítenünk, ami nyilvánvalóan nem lesz könnyű. Én azonban, fiatal edzőként és különösen egy ilyen szezon után, már várom a nyári felkészülést. Most a napokban azonban lezárjuk ezt az évet, ami nagyon sok tanulságot szolgáltatott és után következik a pihenés."

Mikor mennek pihenni a játékosok és a stáb és előre láthatóan milyen időpontban kezdődik el ismét a munka?

"A pénteki mérkőzés után, szombaton ott voltunk a szurkolók által szervezett ankéton és hétfőn délelőtt pedig még tartottunk egy edzést. Aznap délután lesz a klub hivatalos szezonzáró vacsorája a Lucsony Pince és Borháló éttermében, ami biztosan kellemes lesz a Kalóz Konyha ételeivel és Borháló italaival. A csapat így együtt tölti még az estét és keddtől már szabadságon lesznek a lányok. A felkészülés pedig már július első napján elkezdődik, tehát nagyon korán hozzáfogunk. A következő hónapban, heti négy napon házi feladatként kell dolgozniuk a játékosoknak, tehát felkészülten fognak érkezni a kezdésre. A klub szurkolói tudják, hogy több változás is lesz a keretünkben és őket szeretnénk minél hamarabb beépíteni a csapatunkba. Több játékrendszert és taktikai elemet is be akarunk gyakorolni a nyáron, mert pontosan tudjuk, hogy meg kell újulnunk ahhoz, hogy a következő bajnokságban is sikeresek legyünk."

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:35, kedd | Helyi

A héten ismét légi kémiai védekezés várható a szúnyogok ellen

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.

2019. Június 24. 15:17, hétfő | Helyi

Koszorúzási felhívás

A Szent László-napi megemlékezésre és koszorúzásra 2019. június 30-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári Szent László szobornál.

2019. Június 24. 15:08, hétfő | Helyi

Tájékoztató útépítési munkálatokról Mosonmagyaróvár területén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy Mosonmagyaróváron útépítési munkák zajlanak több helyen. 2019. június 24-étől az alábbi utcák előkészületi munkái kezdődnek: