Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Augusztus 20. 09:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Flesch Központ

Szent István Napok 2015 - a részletek

Szent István Napok 2015 - a részletek

Idén négy napos lesz a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválja Mosonmagyaróváron, a Szent István Napok – Nyári Fesztiválon.

Még több helyszín, fellépő, szuperprodukció és még több napon át! Augusztus 19-től augusztus 22-ig ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út, ahol többek között fellép az Illés Együttes, Boban&Marko Markovic Orchestra, Csík Zenekar, Kiscsillag, Holdviola, ExperiDance, Punnany Massif, a Fesztivál utcán régi és új idők játékai és kalandvár csak ízelítőként. Augusztus 20-án pedig nem maradhat el a Szigetköz legnagyobb halászléje sem, ahova mindenkit várnak.

A hatodik alkalommal a szervezők mindent beleadnak, és még nagyobb szuperprodukciók, igazi összművészeti fesztivál hangulat vár mindenkit Mosonmagyaróváron. 2010 óta folyamatosan növekszik évről-évre a fellépő művészek, produkciók száma, velük arányosan pedig a látogatóké is. Idén már a napok, a négy nap is mutatja, mennyivel nagyobb rendezvény és még több szórakozás várja a Szigetközbe érkezőket. Kicsiknek és nagyoknak kínál programokat négy napon keresztül a rendezvénysorozat közel félezer fellépő művésszel, kiállítóval, mesterrel. Óriási szabadtéri koncertek és minden nap más-más színes programsorozat várja a látogatókat, a már hagyománnyá vált augusztus 20-i programokon túl. A nagyszínpadon augusztus 19-én egy helyi szuperprodukció készül A Dzsungel Könyve című musical a Theatrum Ad Flexum előadásában. A darabot az elmúlt egy évben folyamatos teltházzal és óriási sikerrel játszották, most pedig a Fesztivál nyitó előadása lesz a nagy szabadtéri színpadon a Szent István Király úton.

A négy napban itt lesznek: ExperiDance Fergeteges című produkciója, az Illés Együttes, Boban&Marko Markovic Orchestra, Csík Zenekar, Holdviola, Kiscsillag, Alma Együttes, Kolompos Együttes, Szabó Balázs Bandája, Punnany Massif, Moson Big Band, Háromszék Táncegyüttes és még nagyon sokan mások.

Az előzetesről készült VIDEÓ-t megnézheted itt:

Szent István Napok 2015.

A Szigetköz legnagyobb összművészeti ingyenes fesztiválja, Mosonmagyaróváron.

Posted by Nyári Fesztivál-Szent István Napok on 2015. július 22.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának támogatásával elkészül a Szigetköz legnagyobb halászléje. Mindenkit szeretettel várnak egy adag hamisítatlan, friss halászlére augusztus 20-án a koszorúzást követően. Államalapító Szent István királyunk tiszteletére délelőtt Szent Misével és kenyérszenteléssel kezdődik az ünnepi program a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban, majd ezután a Szent István szobornál lesz a koszorúzás és a városi ünnepség. A már hagyományos Pro Urbe díj átadási ünnepsége a Városházán lesz 15 órai kezdettel.

Augusztus 20-án reggel 9 órától este 20 óráig a Fesztivál utcában mindenkit vár a Mesterségek utcája program, ahol közel húsz mesterséget ismerhetnek meg a látogatók. Ezeken kívül szabadtéri hangszerkiállítás is lesz a Magyar Hangszermíves Céh gyűjteményéből Bársony Mihály hagyatékból. Hangszerbemutató és –készítő műhely aprók tánca táncházzal. A Hansági Múzeum közreműködésében pedig intarzia boulle technika és 19-20. századi korhű képkeret, korhű legyező készítése. Augusztus 21-én a FUTURA és a Fehér Ló Közösségi Ház között négy helyszínen Régi és új idők játékai néven lesz játszóház; augusztus 22-én ugyanitt pedig Manófalvi Kalandvár várja a gyerekeket. Mindez mutatja, hogy idén a családok és a gyerekek számára kínált programok palettája színesedik és bővül.

Augusztus 20-án délután két órától zenél a Kislaptáros Zenekar, majd három órától a Kolompos Együttes előadása következik a gyerekeknek, fél öttől pedig a Moson Big Band koncertje vár mindenkit. Este hét órától a kisszínpadon Holdviola koncert lesz, majd 21 órától kezdődik az ExperiDance Fergeteges című előadása a nagyszínpadon, melyet az ünnepi tűzijáték követ. Végül a Kisszínpadon ér véget a műsor Szabó Balázs Bandája koncertjével.

Augusztus 21-én a nagyszabású, egész napos gyerekprogramok mellett is lesznek koncertek. Délelőtt 11 órától az Alma Együttes, majd délután 14 órától a Vitéz László és az elátkozott malom – vásári bábjáték lesz Pályi János előadásában, három órától a The Fourtissimo Jazz Orchestra zenekar koncertje, fél négytől a Maszk bábszínház: Szamárcsel című bábelőadása, fél hattól pedig a Kisszínpadon a Csík zenekar lép fel. Az est szuperprodukciója fél nyolctól a Nagyszínpadon a Boban&Marko Markovic Orchestra koncertje. Este fél tíztől őket követi a Kiscsillag Zenekar, majd fél tizenkettőkor a Punnany Massif koncertje.

Augusztus 22-én a Fesztivál zárónapját délelőtt kilenc órakor a Gazdász Együttes Néptánc Találkozója nyitja, aznap a gyerekeket egész nap kalandvár, a felnőtteket délután Fúvószene Napja várja. Este hét órától lép fel a Fesztivál díszvendége a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. Majd este fél kilenctől érkezik az Illés Együttes „Tiéd a világ” – Illés 50 koncertjével. A Fesztivált pedig a Kisszínpadon az A´ la Carte zenekar utcabálja zárja.

A Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt hat évben.

Találkozzunk Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválján,
2015. augusztus 19-22-én!

Még több info: www.szentistvanfeszt.hu

FB: https://www.facebook.com/NyariFesztivalSzentIstvanNapok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben