Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Augusztus 13. 18:50, kedd | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Szent István napok 2013

Szent István napok 2013

Kiállítások, filmvetítések, mesterségek utcája, gyermekprogramok, kirakodóvásár, street art bemutató, ételek-italok finomságok.

A Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál - Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt négy évben. Azonban hagyományainkhoz híven a nyitónapi és a zárónapi nagyszínpadi előadásokra ülőhelyet biztosítunk 1000 forintos áron. A jegyek elővételben a Flesch Központ, a Tourinform jegyirodájában, és a helyszínen is megvásárolhatóak.

Tánc, színház, varázslat a nyitónapon.

A fesztivál első fellépője a kisszínpadon augusztus 17-én 19 órától Ferenczi György és a Rackajam, majd 21 órától a nagyszínpadon az első megaprodukcióként az Experidance Tánckara bemutatja Román Sándor koreográfiáját, a Nagyidai cigányok című előadást. Nekünk, magyaroknak olyan tánchagyományaink vannak, amelyek a világon mindenhol híressé és kedveltté váltak, ismertté tették országunkat. 23 órától a kisszínpadon a Mystery Gang koncertje zárja az első fesztiválnapot.

Experidance: Nagyidai cigányok : http://www.infomovar.hu/program/v:experidance-nagyidai-ciganyok-18-21/#.Ugpj_dLwa6w

Ismét fúvószene napja a nyári fesztiválon.

A Fesztivál történetében kétévente rendezik meg a Fúvószene Napját, idén ez, augusztus 18-án lesz 14 órától 19 óráig. Ismét hatalmas kavalkáddal, fergeteges hangulattal, vérpezsdítő dallamokkal várja Önöket a három mosonmagyaróvári fúvószenekar – Mofém Zrt. Fúvószenekar, a Kühne Koncert Fúvószenekar, és a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekar, valamint vendégeik: Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, Musikverein Höflein (Ausztria) Fúvószenekara, Csepreg Város Fúvószenekara, Bopfingen Város Fúvószenekara / Németország/. A nagyszínpadon a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes fellépésének különleges apropója, hogy a FIÓK Ifjúsági Klub által szervezett Ki Mit Tud 2013. tehetségkutató programon választotta ki őket a zsűri erre a különdíjra, melyet a Flesch Károly Nonprofit Kft. ajánlott fel.

A nagyszínpadon 18-án este a hazai fesztiválok egyik legnépszerűbb csapata a Magna Cum Laude lép fel. A kisszínpadon pedig az estét az A’La Carte Zenekar zárja.

Magna Cum Laude: http://www.infomovar.hu/program/v:magna-cum-laude-18-26/#.Ugpj_9Lwa6w

Ákos a Szent István Napokon.

A nap szuperprodukciója este 21 órától a nagyszínpadon Ákos koncertje. A “TURNÉ 2084” nyári állomásai közül a mosonmagyaróvári koncert ingyenes lesz a nagyközönség számára. Ákos immáron második alkalommal lép fel Mosonmagyaróváron. A nagy közönségsikerrel koncertező énekes idén is különleges programmal készül: a Budapest Sportarénában tavaly év végén teltház előtt bemutatott show teljes anyagát eljátssza a Szent István Napokon.
A kisszínpadon fellép a Moson Big Band, akiket a ByTheWay zenekar koncertje követ. Az augusztus 19-i estét 23 órától a Balkan Fanatik koncertje zárja a kisszínpadon.

Ákos: Turné 2084: http://www.infomovar.hu/program/v:akos-turne-2084-18-43/#.UgpkAdLwa6w

Nyáresti opera klasszikusok a zárónapon.

A fesztivál utolsó napján, a nagyszínpadon egy igazi komolyzenei szuperprodukcióra vár mindenkit Miklósa Erika. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő koncertje 21 órától kezdődik. Ahol nyáresti opera klasszikusok csendülnek fel a Győri Filharmonikus Zenekarral, melyen vendégművészként Dolhai Attilát is köszönthetjük.

Miklósa Erika és a Győri Filharmónikusok: http://www.infomovar.hu/program/v:miklosa-erika-es-a-gyori-filharmonikusok-18-47/#.UgpkAtLwa6w

Kiállítások városszerte.

Három kiállítás is nyílik a fesztiválhéten: augusztus 15-én 18 órától a „330 – Mosonmagyaróvári Levéltár” c. a Fehér Ló Közösségi Házban, augusztus 16-án 17 órától a „Varga 66 – A vizes táj” című a Flesch Károly Kulturális Központban, majd a KLG Fotókör „Élhető városok” c. augusztus 17-én 18 órától a Fehér Ló Közösségi Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.