Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Százezrek keresik párjukat januárban

Százezrek keresik párjukat januárban

Január a fogadalmak és az újrakezdések hónapja. Nincs ez másként a társkeresők esetében sem: sokan fogadják meg, hogy most aztán komolyan nekiveselkednek.

Új év, új kezdet, új lehetőségek, egyfajta tiszta lap: lezárhatjuk a múltat, tanultunk a hibáinkból, most majd jobban, hatékonyabban, energikusabban csináljuk.

Az év végi ünnepeket követően jelentősen megugrik az online társkeresők száma, egész évet tekintve január első felében regisztrálnak a legtöbben az online társkeresőkre. Az idén már 15 éve működő – és ezzel valószínűleg az ország legrégebbi online társkeresőjének minősülő – Randivonal.hu adatai is alátámasztják mindezt.

„A januári felfokozott társkeresési kedvnek minden bizonnyal pszichológiai okai vannak. A magányosan vagy a szűk családdal – pár nélkül – eltöltött karácsony és szilveszter sok esetben cselekvésre ösztönzi az egyedülállókat. Megfogadják maguknak, hogy az újévben nem maradnak egyedül, a következő karácsonyt már valakivel együtt szeretnék tölteni. Ilyenkor nem csupán a januári időszak nagyon erős, egészen a februári Valentin-nap környékéig tart ez a kiugrás. Ebben az időszakban az év többi részéhez képest kétszer-háromszor annyian próbálkoznak az online társkereséssel, mint egyébként” – árulta el Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt is üzemeltető Habostorta E-Commerce Group Kft. marketing igazgatója.

Csak, hogy tudjuk, mihez képest magasabb az érték: a Randivonalon egy átlag napon is legalább négy-ötszázan regisztrálnak, ebben az időszakban azonban ezernél is több új társkereső lép be az oldalra naponta, az egyidőben aktív társkeresők száma pedig százezrekben mérhető. A társkeresésre fordított idő is megnövekszik ilyenkor, az alkalmanként átlagosan 10-12 eltöltött perc az oldalon ebben az időszakban könnyen negyed óra fölé szökik. Többen és többet is keresünk tehát ilyenkor.

„Oldalunkon januárban 20 millió fölé szökik a megtekintett oldalak száma, amiknek nagy részét a társkeresők bemutatkozó oldalai teszik ki. Ez hatalmas szám, ha belegondolunk, hiszen az egész országban körülbelül 5 millióan internetezünk” – tette hozzá Móczár Rudolf.

Ráadásul már majdnem minden ötödik társkereső mobiltelefonról vagy tabletről keresi az igazit. Így nem meglepő, hogy az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a mobilról érkező társkeresőké, rájuk egyre nagyobb hangsúly helyeződik a komolyabb társkereső oldalak részéről.

Társat egyébként leginkább az esti órákban keresünk, ugyanis nyolc órától egészen 10-11-ig a legnagyobb a forgalom, jó eséllyel tehát ilyenkor kaphatunk a leggyorsabban választ a kiszemeltünknek küldött levelünkre, üzenetünkre. Nem tétlenkednek tehát a társat keresők az év első néhány hetében. Aki hasonló cipőben jár, ilyenkor érdemes regisztrálnia valamelyik online társkeresőre, hiszen ilyenkor tud adott idő alatt a legtöbb potenciális jelölttel megismerkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;