Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 23. 16:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését

Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését

Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését - közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a Debreceni Egyetem klinikai központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták a szalmonellafertőzést.

A klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak. Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára - közölte a sajtófőnök, hozzátéve, hogy senki nincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Előző nap azt közölte a sajtófőnök az MTI-vel, hogy a debreceni kórházak megteltek, több beteget nem tudnak fogadni, ezért az esetleges további páciensek ellátására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat jelölte ki az országos tisztifőorvos.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben.

Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik - jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.