Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2023. Január 31. 10:39, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Szállásokra tört be a 24 éves férfi, elfogták a rendőrök

Szállásokra tört be a 24 éves férfi, elfogták a rendőrök

Beszakította egy szálloda ajtaját, majd készpénzt és különböző tárgyakat lopott egy 24 éves férfi Mosonmagyaróváron, akit gyorsan elfogott a rendőrség.

A napokban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Mosonmagyaróváron, a Lucsony utcában található szálloda recepciójának ajtaját beszakítottak és készpénzt, valamint tárgyakat loptak el a helyszínről. Mindeközben egy Kígyó utcai apartmanban is betörés történt, amiről szintén értesítették a rendőrséget.

Az apartmanban kiderült, hogy az egyik ágyat valaki használta, és a berendezést is megrontálták. A járőrök a helyiségben egy, az első betörésből származó – a szálloda logójával ellátott – fürdőköpenyt találtak, így egyértelművé vált, hogy a két bűncselekményt ugyanazon személy követhette el. A helyszíneken a kamerafelvételeket is lefoglalták, amiknek köszönhetően szinte percek alatt sikerült beazonosítani az elkövetőt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A gyanúsított 24 éves férfit január 29-én Mosonmagyaróvár egyik panziójában a rendőrök elfogták, akinek csomagjában megtalálták a Lucsony utcai hotelből ellopott értékek egy részét.

A férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, illetve lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a helyi férfit őrizetbe vette, és – mivel ellene több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban büntetőeljárás – az illetékes ügyészség felé előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 14:27, csütörtök | Helyi

Elfogták a hegyeshalmi rongálót

Elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki nemrégiben több tulajdont is megrongált Hegyeshalomban.

2023. Március 21. 13:26, kedd | Helyi

Rendhagyó technika-történet óra

Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök rendhagyó technikatörténeti órát tart a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti olvasóterében március 28-án, kedden 17 órától.

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

2023. Március 20. 10:23, hétfő | Helyi

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.