Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 23. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Száll a kakukk fészkére előadás Mosonmagyaróváron

Száll a kakukk fészkére előadás Mosonmagyaróváron

A Száll a kakukk fészkére ugyan az Orlai bérlet előadása, de korlátozott számban jegyek is kaphatók a fantasztikus darabra!

McMurphy, a zabolázhatatlan elítélt elmezavart szimulálva a börtönből átköltözik az elmegyógyintézetbe, hogy rabságát egy fokkal kíméletesebb körülmények között tölthesse le. Nem számít rá, hogy Ratched főnővér személyében rafináltabb zsarnokkal kerül össze, mint eddigi életében bárhol, bármikor. Nem marad más számára, mint a humor, hogy felvegye a harcot az elfogadhatatlanul, de olajozottan működő embergyár ellen. Meg kell találnia az emberi kapcsolatot a módszeresen elembertelenített ápoltakkal. Talán akkor sikerülhet…
Ken Kesey regényéből a hetvenes években készült színpadi és filmes adaptáció is. A film Jack Nicholson felejthetetlen alakításával lett alapmű. A színdarabot hosszú évek után láthatja újra a közönség. Ken Kesey regényének magyar címe Bartos Tibor jogörökösének engedélye alapján került felhasználásra.

Szereplők:
Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál, Péterfy Bori, Makranczi Zalán, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Róbert Gábor, Mátyássy Bence, Jéger Zsombor / Dékány Barnabás, Grisnik Petra/Pálya Pompónia, Boros Anna, Ficzere Béla, Takács Zalán

Jelmez: Cselényi Nóra
Díszlet: Znamenák István / Szalai József
Plakát: Csáfordi László
Rendező: Znamenák István
Producer: Orlai Tibor
Fordító: Zöldi Gergely
Író: Dale Wassermann

Bérletek még kaphatók 15.000 forintos áron. A bérletes előadásra korlátozott számban jegyeket is értékesítünk 6000 forintos jegyáron.

Előadás: november 29. kedd, 19 óra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.