Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sürgős lett a kaszinózás - három régióra osztják fel a piacot

Sürgős lett a kaszinózás - három régióra osztják fel a piacot

Nyugat- és Kelet-Magyarországon legfeljebb három-három, míg Budapest környékén maximum öt kaszinó lehet, ha ma megszavazzák az újabb törvénymódosítást - írja a Világgazdaság. Kedden már zárószavazás is lehet arról a kormánypárti képviselők által vasárnap sürgősséggel benyújtott törvénymódosító javaslatról, amellyel megint a kaszinónyitási szabályokat írhatják át. A tervezet szerint pénznуerő automata kizárólag játékkaszinóban üzemeltethető - Magyarországon pedig 11 ilyen szórakozóhely működhet.

Egy játékkaszinóban kizárólag egy gazdasági társaság üzemeltethet pénznyerő automatákat. Egy II. kategóriájú játékkaszinóban legfeljebb 300 pénznyerő automata üzemeltethető” – olvasható a dokumentumban. Szintén fontos része a módosítónak az a rendelkezés, amely régiós bontásban maximalizálja a kaszinók számát. „500 ezer lakosonként legfeljebb еgу játékkaszinó üzemeltethető azzal, hogy а fővárosban és Pest megyében együtt legfeljebb öt, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Sоmogу, Tоlna, Vas, Veszprém és Zala megyében együtt legfeljebb három és Bács-Kiskun, Békés, Borsоd-Abaúj-Zemplén, Csоngrád, Hаjdú-Bihar, Heves, Jász-Nagуkun-Szolnok, Nógrád és Szabolсs-Szatmár-Bereg megyében együtt legfeljebb három játékkaszinó üzemeltethető” – szögezi le a kormánypárti javaslat. Ez összesen 11 kaszinót jelent.

Jelenleg három kaszinó működik, kettő Budapesten, egy pedig Sopronban. A dunántúli régióban eddig öt város: Győr, Szombathely, Hévíz, Balatonfüred és Pécs jelezte, hogy szívesen felkerülne a kaszinóvárosok térképére. Mivel a soproni kaszinó 2015. végéig rendelkezik koncesszióval, ezért az öt jelentkező közül csak kettő lehet a befutó. A keleti régióban Gyula, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Szeged szeretne kaszinót, tehát két város itt is lekerülhet a listáról. „Főleg az öt budapesti vagy Pest megyei kaszinó a meglepetés. Ez az érintett vállalkozóknak maga lehet a kánaán. A gyors törvénykezésből úgy látszik, hogy tovább folyik a piac újraosztása” – mondta a lapnak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke.

Pest megyében eddig csak Szentendre fogadott el támogató határozatot arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium koncessziós pályázatot írhat ki a városban. A fővárosi Las Vegas kaszinó Andy Vajna, míg a Tropicana a Szerencsejáték Zrt. érdekeltségébe tartozik, utóbbi idén rekord évet zárhat 7 milliárd forint körüli forgalommal. Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbelinek számított. Ezt a számot vinnék most le háromszázra.

Az indoklás szerint mindez szigorítást jelent. „А javaslat célja, hogy folytassa а szerencsejátékokkal kароsоlаtоs szabályozás szigorítását azzal, hogy korlátozza аz üzemeltethető játékkaszinók számát és а játékfüggőség kialakulása szempontjából az egyik legveszélyesebbnek tartott szerencsejáték fajtához, а рénznуerő аutоmаtákоn űzhető játékokhoz való hozzáférést” – olvasható az indoklásban, ami a régiós bontás magyarázatára már nem tér ki. Legutóbb azt a módosítást is gyorsan megszavazta a parlament, amely szerint a koncessziós díj összege levonható a fizetendő játékadóból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország