Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2021. Május 30. 08:39, vasárnap | Bulvár
Forrás: infovárosok

Strongman: fölényes balatonlellei győzelmet ért a házi edzőterem

Strongman: fölényes balatonlellei győzelmet ért a házi edzőterem

A favoritnak számító Juhász Péter sikerével vette kezdetét a Prémium Liga 2021-es idénye.

A kerékforgatás ugyan megviccelte, így is fölényes győzelemmel kezdte a CESA Prémium Liga 2021-es idényét Juhász Péter. A mádi tűzoltó mögött a mezőny korrekordere, Molnár Zsolt végzett a második helyen, míg Boros Adrián lett a bronzérmes Balatonlellén.

„Engem is meglepett, mennyire jól ment minden” – mondta a Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA) égisze alatt megrendezett Prémium Liga első 2021-es fordulója után a győztes, Juhász Péter (65 pont). A mádi sportember hat versenyszámból ötben is a legjobb volt, mindezt úgy, hogy a közvetlenül mögötte végző riválisok oda-vissza „előzték” egymást a második-harmadik helyen, ezzel jónéhány pontot elrabolva egymástól.

A balatonlelle-rádpusztai idénynyitón végig lógott az eső lába, ám az időjárás végül könyörületes volt az első körben egy 12 tonnás tűzoltóautót, ezt követően pedig összesen hat – tizenkettőtől huszonnégy kilósig terjedő – hordót magasba dobó erősembereken. Előbbit 25.90 másodperces időeredménnyel, utóbbit, mind a hat dobást egyedüliként végrehajtva nyerte Juhász Péter.

A rönknyomás hármas holtversenyt hozott az élen, Juhász mellett Molnár Zsolt és Hegedűs Ádám is 160 kilogrammig jutott. A lengősúly cipelés ismét magabiztos Juhász-elsőséggel zárult, több mint három másodpercet vert a második Hegedűsre. A nagy sorozat az ötödik számnál, a kerékforgatásnál szakadt meg, a mádi tűzoltó ebben csupán hetedik lett...

A hatodik megmérettetést, a kőgolyósor állványra pakolását ismét Juhász nyerte: egészen elképesztő módon mindössze 24.84 másodpercre volt szüksége a 120, 130, a 140, 150 és a 160, 170 kilogrammos golyók megmozgatásához, miközben a számot rajta kívül még végrehajtó Boros Adriánnak 64.81, Losonczi Imrének pedig 77.55 másodperc alatt sikerült ugyanez.

„Korábban az emelés és a nyomás nem tartozott az erősségeim közé, ezért is jelentett kellemes meglepetést, hogy most ilyen jól ment. Hogy mi lehet az oka? Az elmúlt hónapokban a szokásosnál is többet tudtam gyakorolni, köszönhetően annak, hogy múlt évben új házat tudtunk venni, ahol az első dolgaim egyike volt a saját edzőtermem kialakítása. Így végre minden külső tényezőtől függetlenül tudok otthon is készülni” – árulta el az összetettben kilencpontos siker egyik „titkát” Juhász Péter a Prémium Médiának.

Bár az aranyéremre ezúttal nem volt reális esélye, az 56 pontjával második helyen záró Molnár Zsolt is elégedetten nyilatkozott az eredményhirdetés után.

„Tavaly volt egy vállsérülésem és egy bordatörésem is, emiatt kicsit óvatosabban álltam ehhez a versenyhez. Ezzel együtt is úgy érzem, jól sikerült a hétvége, különösen a rönknyomás, amiben rámentem a 170 kilóra is és nem sok kellett volna, hogy meglegyen. Biztos vagyok benne, hogy még ebben az idényben meg is lesz, utána pedig a cél egy új országos csúcs felállítása a számban. Petivel ma nem lehetett felvenni a versenyt, nagyon erős volt ismét, de remélem, hogy lesz a szezonban olyan hétvége, amikor őt is meg lehet lepni. Lehet, hogy negyvenegy éves vagyok, és ezzel a mezőnyben a legidősebb, de ezt egyáltalán nem érzem magamon. Jó erőben vagyok, és még csak a következő hetekben érem el azt a formát, amit igazából elvárok magamtól” – tekintett előre Molnár.

A liga második fordulója június 5-én Mádon lesz

STRONGMAN
CESA PRÉMIUM LIGA 2021
1. FORDULÓ (BALATONLELLE)
1. Juhász Péter 65 pont
2. Molnár Zsolt 56
3. Boros Adrián 55
4. Losonczi Imre 49
5. Borovszky Norbert 45,5
6. Mészáros Dávid 43
7. Kovács Ferenc 34,5
8. Hegedűs Ádám 30
9. Somogyi Dávid 30
10. Boros Szabolcs 21,5
11. Trencsányi Patrik 18
12. Gadó András 13,5

Címkék: strongman

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 14:06, hétfő | Bulvár

Koronavírussal fertőződtek meg egy állatkert vízilovai

Koronavírusos az antwerpeni állatkert két vízilova. Az állatok jól vannak, csak az orruk folyik, jelenleg karanténban vannak - írja a BBC hírportálja.

2021. December 05. 07:00, vasárnap | Bulvár

Könyv jelent meg a sakkszövetség száz évéről

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából készült.

2021. December 03. 12:08, péntek | Bulvár

Másodfokon is pert nyert Meghan hercegnő

Másodfokon is megnyerte csütörtökön Meghan sussexi hercegnő a Mail on Sunday elleni sajtóperét.

2021. December 02. 18:02, csütörtök | Bulvár

Bejelentették a VOLT Fesztivál első sztárfellépőit

A Muse, a Killers, a Sum41, a Bring Me the Horizon és Yungblud is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet 2022. június 21. és 25. között rendeznek meg Sopronban.