Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2021. Május 19. 09:11, szerda | Helyi

Strandfejlesztés - baba-mama szoba is lesz a Biczónál

Strandfejlesztés - baba-mama szoba is lesz a Biczónál

Korszerűsítik az öltözőkabinokat, kültéri-beltéri zuhanyzókat és egy baba-mama szobát is kialakítanak a Mosoni-szabadstrandon.

Tábla jelzi az építési területet a Biczónál, amit néhány helyen kordonnal kerítettek el a szakemberek. Már javában zajlanak a munkálatok a Mosoni-szabadstrandon, miután az önkormányzat közel 30 millió forintot nyert pályázaton a korszerűsítésére.

Napvitorlákat szerelnek fel, korszerűsítik a régi, kopott szabadtéri öltözőket, a kültéri zuhanyokat, valamint a stéget is felújítják. Akadálymentesítik majd a stéghez vezető területet, így a mozgáskorlátozottak is biztonsággal közelíthetik meg a vizet és hajóba tudnak szállni.

A korábbi rongálások miatt kamerák pásztázzák ezentúl a területet, valamint a sétány egy részét letérkövezik majd és napelemes közvilágítást is kiépítenek. Ezenkívül pedig egy baba-mama szobát is kialakítanak.

Az eredeti tervek szerint május 31-ig kellene befejezni a városüzemeltetőnek a munkálatokat, néhány hetet azonban - a városüzemeltető szerint - csúszni fognak. A nyárra mindenképpen befejeződik a felújítás és szabadstrandot minden fürdőző használhatja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 15:18, hétfő | Helyi

ROADPOL Alcohol&drugs

Közúti ellenőrzést végez a rendőrség az ország egész területén december 6-és és 12-e között.

2021. December 06. 08:50, hétfő | Helyi

Húszmillió forint értékű cigarettát találtak a tetőbe rejtve - Videó!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Hegyeshalomnál egy román kisteherautóban több mint húszmillió forint értékű cigarettát találtak.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.