Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Május 19. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Sport és Egészségnap 2013

Sport és Egészségnap 2013

Ingyenes légvárak, trambulin, mászófal, mobil kalandpark, 3 dimenziós karika, guruló zorb, extrém biciklik egy napra a városközpontban, sztáredzők és rekordok a mosonmagyaróvári Városi Sport és Egészségnapon.

Sport és Egészségnap - Katus Attila és Tatarek Rezső sztáredzők Mosonmagyaróváron
2013. május 19.

Már a számok is gigantikusak és nagyobbak, mint tavaly: 42 színpadi produkció, több mint 70 helyszín, több mint 50 féle mozgásforma bemutatója, sportágak bemutatkozása, sztáredzők, próbatételek várhatóak a Flesch Károly Kulturális Központ környékén délelőtt 9 órától este 8 óráig. A program az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában részesült „Kreatív nevelőműhelyek Mosonmagyaróváron” c. projekt egyik témanapja.

A Magyar Sport Napja alkalmából harmadik alkalommal rendeznek Városi Sport és Egészségnapot Mosonmagyaróváron. A program megvalósításában együttműködő partnerek a Flesch Nonprofit Kft., Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., a Karolina Kórház-Rendelőintézet, a Gurul a Város, a Mini Maraton Strucc Futóklub Egyesület, a Városi Tűzoltó Parancsnokság, Marché Mosonmagyaróvár Észak és Dél éttermek és az Aqua Kft.

Bemutatkozik: Okay Dance, Kangoo, Capoeira, Pulzus TSE, Zumba Fitness, Bokwa, Fit-ball, Pilates, Kung Fu, Karate, Krav maga, Spinning, TRX, Gymstick, Botondt SE, Judo, Filippino harcművészet, Kick Box, Magic Dance, Aviva torna, Tai Chi, Jóga, Gyerek jóga, Nia, Do in, Hastánc, Gyermek aerobic, Aerobic felnőtteknek, HedoniZm Crew Break csoport, Street Dance Power, és a Dance Obsession Crew. A színpadi produkciók mellett lesz kézilabda és kajak ergométer - Mogaac, tenisz, asztali tenisz, sakk az aulában. Itt lesz a Mosonmagyaróvári Vízi Sportegyesület – kajak-kenu sárkányhajó szakosztálya, a Mosonmagyaróvári Íjász Sportegyesület, Zink-Power Moson Kerékpáros csapat, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club, kilátogat hozzánk a lovarda és a Lajta Dogcentrum Kutyaiskola. Kipróbálhatják a sörösrekesz mászást. A nap folyamán a kerékpárosok birtokba vehetnek egy kerékpáros akadálypályát is, bemutatót tartanak az Aligator’s Bike Team SE tagjai.

Testtartásjavító torna, lúdtalp leküzdésére javasolt torna és tanácsadás, laikus újraélesztés és a defibrillátor használata, bemutatása. A Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány egész napos hát-, láb- és kézmasszást biztosít, lesz „Office Massage”, Ayurvedikus-indiai fejmasszázs, Testösszetétel vizsgálat, rendelkezésünkre állnak majd Ceragem ágyak, Kékálom Gyógyászat – talp diagnoszitka, természetesen ingyen, mindenki számára. Itt lesz a Kolónia Egészségcentrum is. A Karolina Kórház-Rendelőintézet sátrában orvosi előadások, szaktanácsadások, egészségügyi szűrések zajlanak.

A rendezvényen bemutatkoznak azok a szakemberek, akik a „Kreatív nevelőműhelyek Mosonmagyaróváron” c. projektünk keretében szeptembertől az iskolákban foglalkozásokat, heti szakköröket tartanak majd. Ők a FIÓK Ifjúsági Irodában 10 órától 18 óráig az alábbi témakörökben tartanak előadásokat: 10-12 óra Stencinger Noémi - Társas kapcsolatok, építő és romboló csoportok, 12-14 óra Hajdu Melinda - Konfliktuskezelés, asszertivitás, önismeret, 14-16 óra Radek-Kiss Szilvia - Közösségfejlesztés, hogyan szervezz közösségi programot, 16-18 óra Dr. Kiss Krisztián - Az egyesületek alapításához kapcsolódó jogi háttér.

A Marché Étterem jóvoltából megismételjük a látványos és ínycsiklandó gigantikus méretű epersütemény létrehozását, melynek teljes bevételét jótékony célra ajánlják fel, és a nap zárásaként át is adják a kiválasztott intézménynek. Ugyancsak a Marché Étterem jégbehűtött, frissen facsart narancslevet szolgál fel narancstornyokkal körberakott pultja mögül. Vendéglátósaink is igyekeznek az egészséges táplálkozás után érdeklődők igényeit kiszolgálni; saláták, grillhúsok. 10–11 óra és 14-15 óra között megkóstolhatjuk a teljes kiőrlésű lisztből készült aszalt gyümölcsbe forgatott kürtös kalácsot valamint 11-12 óra és 15-16 óra között megízlelhetjük a paleo süteményeket, sós apróságokat.

A Strucc Futóklub Sportegyesület 10 órától indítja hagyományos Szigetközi Minimaratonját. A versenyről érdeklődni lehet Kránitz Attilánál a 06-30-9932-782 és Kelemen Attilánál a 06-20-446-1469-es telefonszámokon. 18 órától Indul az idény első „Gurul a város” közismert túrája.

A napot egy 40 perces aerobic edzéssel indítjuk Katus Attila közreműködésével és egy 2 órás Zumba Partyval zárjuk Garai Éva és Schroth Roland vezénylésével. Vendégünk lesz Tatarek Rezső sztáredző, aki 17 órától Iron box edzésre várja a sportolni vágyókat.

Ezúttal is két színpadot állítunk, az egyiken folyamatosan zajlanak majd a sportágak bemutatói, míg a másikon egy-egy sportág képviselői, edzői, szabadtéri, ingyenes edzésbe vonják be a látogatókat.
Játékot hirdetünk felnőtteknek és gyerekeknek. Az információs pultnál mindenki hozzájuthat egy-egy menetlevélhez, mely tartalmazza a sátrak számát és megnevezését. Mindegyikhez el kell látogatni, és mindenhol kapnak egy feladatot. A menetlevelet az edzők egy-egy matricával látják el, ha valamennyi összegyűlt, akkor az információs pultnál elhelyezett gyűjtődobozba dobják azt bele. Ezt követően 16 óra 30 perctől sorsolást tartunk, ahol értékes ajándékokat vehetnek át azok, akik valamennyi állomás próbáját teljesítették.

Ezúton hívjuk fel a városközponti lakók figyelmét, hogy a rendezvény sikeres lebonyolítása miatt lezárjuk az Erkel Ferenc utcát a körforgalomtól a rendőrség előtti gyalogátkelőhelyig, valamint a Károly utcát a körforgalomtól a Fácános utcáig május 19-én hajnalban 4 óra 30 perckor. Ez utóbbit legkésőbb 14 órakor megnyitjuk a forgalom előtt. Ebben az időben ezeken a szakaszokon nem lehet parkolni sem, a parkoló autók nehezíthetik a munkálatokat, akadályozhatják a zavartalanságot, és esetlegesen sérülhetnek is. Az itt hagyott autókat el kell szállíttatnunk, mely költségei a tulajdonosokat terhelik. A Kulturális Központ parkolóját viszont már május 18-án este lezárjuk, ott már akkortól sem lehet parkolni. Az Erkel Ferenc utcát május 19-én este 22 óráig zárjuk. Eső esetén a rendezvény a Flesch Károly Kulturális Központ épületében lesz.

Javasolnánk, hogy mindenki alkalomhoz illő öltözékben jöjjön a rendezvényre, sportcipő és melegítő, kényelmes, laza öltözék, mely lehetőséget nyújt a mozgásra. Jöjjenek el, gyűjtsenek tapasztalatokat, előzzük meg a kialakuló betegségeket, őrizzük meg egészségünket!!
A program megvalósításában nagy segítséget kaptunk az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában elnyert „Kreatív nevelőműhelyek Mosonmagyaróváron” pályázatunkból. A projekt egyik témanapja ez a rendezvény.

Részletek és a plakát itt tekinthető meg: http://www.infomovar.hu/program_olvas/permalink:sport-es-egeszsegnap-2012-2012-05-20194822/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.