Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 02. 09:29, hétfő | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: mti

Sokfelé gondot okoz a hó a közlekedésben

Sokfelé gondot okoz a hó a közlekedésben

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg északon, keleten, valamint a középső országrészben a havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás.

A hó miatti több balesetről, forgalmi korlátozásról is beszámolt országszerte hétfőn reggel a közútkezelő oldalán.

Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek, közel 1 óra a plusz menetidő. Valamint a 22-es kilométernél egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé Nagytétény térségében tapasztalható lassulás, ott 10-15 perc a menetidőtöbblet.

Az autóút keleti szakaszán a Megyeri híd irányba Üllő és az M3-as autópálya csomópontja között szakaszos torlódásra kell számítani!

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es kilométernél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A belső sávot lezárták, csak a külső sávon halad a forgalom.

Keresztbe fordult az úttesten egy kamion a 3-as főút 35-ös km-énél, Gödöllő térségében. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között, a 12-es és a 21-es kilométer között 3,5 tonna súlykorlátozást vezettek be, ráadásul a 17-es és a 21-es kilométer között le is zárták a főutat.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő és mellékúton araszolnak a járművek, többek között:
- az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében
- az M3-as autópályán Bagtól a főváros bevezető szakaszáig,
- az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
- az M7-es autópályán már Érdtől megtorpan a kocsisor,
- a 4-es főúton Monornál,
- a 10-es főúton Piliscsaba és az ürömi körforgalom között,
- a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között
- és a 31-es főúton Mendénél.

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves. Az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás nyomán az útburkolat mindenűt a sónedves, de az intenzív havazással érintett területeken havas, hókásás – közölte a közútkezelő honlapján.

Címkék: , havazás, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni