Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Simor András búcsújelentése

Simor András búcsújelentése

A Magyar Nemzet információi szerint hamarosan olyan előrejelzést készül közzétenni a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank, amely egyebek mellett azt tartalmazza, hogy fenntarthatatlan a magyar adósságpálya. A jegybankban készülő jelentésnek nemcsak a tartalma, hanem az időzítése is rendkívül meglepő. Ezt az előrejelzést általában április környékén szokta nyilvánosságra hozni az MNB. Az, hogy most előre hozzák ennek az időpontját, csak azzal magyarázható, hogy Simor András megbízatása március elején lejár, és utoljára még oda akar egyet szúrni a kormánynak.

A szakmailag nem megalapozott vélemény egyrészt rontja az ország megítélését, ami a forint árfolyamától kezdve a CDS-feláron át az állampapírok iránti keresletig negatívan érzékeltetheti hatását.

Ismert, az Állami Számvevőszék a múlt héten hozta nyilvánosságra jelentését az MNB működéséről. Ebben megállapította, hogy a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a hét legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak 2008 és 2010 között. A történtekkel összefüggésben a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya nyomozást rendelt el. A március 3-án távozó jegybankelnök parlamenti meghallgatására hétfőn kerülhet sor. A Magyar Nemzet azt is megtudta, Simor András politikai pályára készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink