Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 07. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson- Sopronban

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson- Sopronban


Épül a szép, új világ. Ez az ember érzése, ha bepillantást nyer a Győrben és Mosonmagyaróváron megkezdett beruházások mögé.

Ahhoz képest, hogy nemrég még csak földkupacok és markológépek látszottak az Audi új győri gyártelepének területén, ma már állítják a toronydarukat, aszfaltos utat építenek a munkások a semmi közepén. Úgy tudjuk, az Audi 300 millió forintos beruházással eleget tett a környezetvédők követeléseinek, és kitelepítette a futrinkákat. Az építkezés volumenéből a laikus számára is kirajzolódni látszik, mekkora nagy területet érint a gyárbővítés, amelyre 252 milliárd forintot költenek, s amelynek eredményeként 1800 új munkahely jön létre a német autógyár győri üzemében.

De az Audi-fejlesztés Győrben csak a krém a tortán. Információink szerint már a társaság által a közelmúltban szervezett beszállítói fórumon is egyértelművé vált, hogy egyre több cég fontolgatja a letelepedését a megyeszékhelyen. Önkormányzati források szerint - ha minden a várakozások szerint alakul - még a gigantikus Audi-beruházás előtt 3-4 ezer új munkahely jöhet létre olyan vállalkozások által, aki beszállítóként érkeznének a megyeszékhelyre.

Győr mellett azonban Mosonmagyaróváron is látványos szakaszába értek az ipari parkban zajló építkezések. A gumiabroncsokat gyártó Continental, és az autó-visszapillantó tükröket előállító SMR üzemcsarnokai is tető alá kerültek. Közel 1000 új munkahely valósul meg ezzel a Lajta-parti városban is. Az utóbbi, indiai érdekeltségű gyár vezetője elárulta, május végén már avatási ünnepséget szeretnének rendezni, egyszóval a gyártás egy hónapon belül megkezdődhet az üzemcsarnokban, amelyet tavaly júniusban raktak le emlékezetes körülmények között. Az áldást ugyanis akkor hindu papok végezték a munkaterület közepén.

Kijelenthető tehát, hogy rövid időn belül a megyében - az Audi munkaerő-felvételétől függetlenül - 5-6 ezer új munkahely jöhet létre, amely óriási előrelépés az elmúlt évek vegetálásához képest, és amely egyértelműen azt jelzi: a nyomasztóan ható gazdasági válságból lassan kilábal a megye gazdasága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.