Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 16. 09:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Rotary Mosonmagyaróvár Diákösztöndíj 2013/2014. tanévre

Rotary Mosonmagyaróvár Diákösztöndíj 2013/2014. tanévre

A Rotary Club Mosonmagyaróvár és Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata közösen pályázatot hirdetnek, hogy támogassák a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és nehéz szociális helyzetben élő mosonmagyaróvári tanulókat.

Pályázatot nyújthatnak be a középiskolák azon tanulói a tanulmányaik utolsó két tanévében,
- akik a 2012/2013. tanévben és a 2013/2014. tanévben is valamely Mosonmagyaróváron működő középiskola nappali tagozatos tanulói
- tanulmányi átlageredményük minimum 4,3 volt a 2011/2012. és 2012/2013-es tanévben,
- az egy főre eső havi nettó jövedelem összege (Pályázati adatlap 4.3.4. pont) nem haladja meg a 64.125,- Ft-ot.

A pályázat elbírálásánál figyelembe vesszük:
- az iskola pályázatot támogató rövid véleményét
- a közép- vagy felsőfokú állami nyelvvizsgát,
- két évnél nem régebbi nemzetközi, országos, megyei, városi tanulmányi verseny eredményét,
- a pályázó szociális helyzetét,

ha az ezekről szóló okiratok, igazolások fénymásolatát a pályázathoz csatolja.

Pályázni csak az erre a célra rendszeresített, hiánytalanul kitöltött és aláírt PÁLYÁZATI ADATLAP-on lehet, mely igényelhető a Rotary Club Mosonmagyaróvár-tól (9201 Mosonmagyaróvár, Pf. 66, email: rcmosonmagyarovar@rotary.hu). Az adatlap letölthető Mosonmagyaróvár város honlapjáról is (www.mosonmagyarovar.hu).

A pályázatnak tartalmaznia kell a következőket:
(Kötelező mellékletek, melyek nélkül a pályázat nem kerülhet elbírálásra)

1. Tanulói jogviszony igazolása
2. Az utolsó két tanév év végi bizonyítványainak az oktatási intézmény által hitelesített fénymásolata
3. A 2012. évi családi jövedelmi adatok (munkáltatói igazolás és nyugdíjszelvény másolata, egyéb hiteles jövedelemigazolások)
A munkáltatói és egyéb jövedelemigazolásoknak egyezniük kell az adatlapon feltüntetett adatokkal.
4. Nem magyar nyelvű bizonyítvány és egyéb okiratok esetén annak hiteles magyar nyelvű fordítása.
5. A pályázó nyilatkozatai (az adatlapon).

A pályázatokat aláírva, 2 példányban (mindkét példányt teljesen felszerelve, az előírt mellékletekkel, igazolásokkal és nyilatkozatokkal ellátva) egy borítékban kell benyújtani. Ha a pályázati adatlapon közölt adatok (iskola, lakcím) időközben megváltoznak, azt írásban jelezze.

Kizárja magát a pályázatból az a pályázó, aki a pályázatát a tartalmi és formai feltételek figyelmen kívül hagyásával, vagy nem a kellő példányszámban nyújtja be.
Hiányosan kitöltött, határidőn túl benyújtott, vagy az előírt kötelező mellékletekkel nem rendelkező, aláírás nélküli pályázatok elbírálására nincs lehetőség. A benyújtott pályázatok tartalmi megfelelőségéért kizárólag a pályázat benyújtója felelős. Adatok, mellékletek vagy nyilatkozatok hiánya esetén, annak pótlására a pályázót utólag nem szólítjuk fel.

A Rotary Club Mosonmagyaróvár, valamint Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata fenntartja azt a jogot, hogy a pályázatban feltüntetett adatokat ellenőrizze. Amennyiben az ellenőrzés során kiderül, hogy a pályázó valótlan adatokat állított, s azok alapján jutott ösztöndíjhoz, a kiutalt összeget vissza kell fizetnie.
A bíráló bizottság döntése ellen jogorvoslati lehetőségnek nincs helye.

A pályázat beadási határideje: 2013. június 28.

A pályázati dokumentációt közvetlenül az alábbi címre lehet megküldeni: Rotary Club Mosonmagyaróvár, 9201 Mosonmagyaróvár, Pf. 66

A pályázati dokumentáció személyesen is leadható a megadott határidőig a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati és Humánpolitikai Osztályán, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11.

A borítékra kérjük ráírni: „Rotary Mosonmagyaróvár Diákösztöndíj 2013/2014.”

A Rotary Mosonmagyaróvár Diákösztöndíj 2013. szeptemberétől 10 hónap időtartamra nyerhető el, összege:
5.000 Ft/fő/hó,
amit Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a közte és az RC Mosonmagyaróvár a „Polgárért és Jövőért” Alapítvány között létrejött együttműködési megállapodás alapján további
5.000 Ft/fő/hó
összeggel egészít ki, így az ösztöndíj teljes összege 10.000 Ft/fő/hó.

Az ösztöndíj pályázatok elbírálásának szempontjai:
A bíráló bizottság a pályázatok értékelésénél egyaránt figyelembe veszi a pályázó tanulmányi eredményeit és szociális körülményeit.
A tanulmányi átlageredményre és a család jövedelmi viszonyaira adott alappontszámot kiegészítheti a pályázó tanulmányi versenyeken elért eredménye és nyelvvizsgája, melyeket minden esetben hitelt érdemlően dokumentálni szükséges. Ezek együttesen adják a megszerezhető pontok 80%-át. A pályázókat a bíráló bizottság személyesen is meghallgatja, az elbeszélgetésen szerezhető meg a maximálisan elérhető pontszám 20%-a.
A Rotary Mosonmagyaróvár Diákösztöndíjban részesülők névsorát a Rotary Club és Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a fenti szempontok szerint összesített eredmények alapján határozza meg a kapott pontszámok csökkenő sorrendjében, a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.
A döntés az ösztöndíj pályázatok elbírálásáról 2013. augusztus végéig megtörténik.

A döntésről a pályázókat írásban értesítjük. A pályázat eredménye a döntést követően megtekinthető Mosonmagyaróvár város honlapján (www.mosonmagyarovar.hu).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.