Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Július 13. 09:23, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Repülőgép szimulátor a FUTURA-ba

Repülőgép szimulátor a FUTURA-ba

A FUTURA nyitására már egy repülőgép szimulátor is várja a látogatókat.

Sikeresen pályázott a Movinnov Kft. egy repülőgép szimulátor beszerzésére az Új Széchenyi Terv keretében. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás helyszíne a 2012. augusztus 17-én nyíló FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont II. emelete. A Boeing 737 típusú repülőgép pilótafülkéje már a nyitónaptól várja az érdeklődőket.

„Repülőgép szimulátor beszerzés (Boeing 737 típus)” (NYDOP-2.1.1/I-11-2011-0055) címmel nyert támogatást a Movinnov Kft. projektje az Új Széchenyi Terv keretében a Nyugat-dunántúli Operatív Program Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson. A beruházás teljes költsége 26.000.000 forint. A támogatás mértéke 30%, ami 7.800.000 forintot jelent. A megvalósítást 2012. május 2-án kezdték, és 2012. szeptember 30-ig tart.

Kiválasztottuk a vállalkozót, aki a szimulátort megépíti, jelenleg zajlik az összeszerelése, és egy honlap kialakítása, a www.futurajet.hu címen. Itt tájékozódhatnak majd a projektről, a repülőgép szimulátor működéséről, és még helyet, időpontot is foglalhatnak interneten keresztül.

A Boeing 737 NG repülőgép napjaink legnépszerűbb típusainak egyike. A szimulátor teljesen élethű küllemre, technikai felszereltségre teljesen megfelel az eredeti gépnek. A szimulátor építése a helyszínen történik a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont II. emeletén. Az eszközt a Movinnov Kft. alkalmazottja fogja üzemeltetni. A projekt és a repülőgép szimulátor honlapja, www.futurajet.hu, jelenleg készül. A későbbiekben az eszköz használatára interneten keresztül is helyet lehet foglalni.
A szimulátorban 2 pilóta ülés és 4 utas ülés is lesz, így egyszerre öt vendég élvezheti a valósághű repülés, repülőgép vezetés élményét adott esetben egymást váltva a pilóta ülésben. A vendégek többféle repülési lehetőség közül választhatnak, például városnézés, útvonalrepülés stb., továbbá az időjárási körülmények (havazás, eső, zivatar, köd, stb.) is hozzárendelhetők a repüléshez. A szimulátor nyitva tartása megegyező lesz a FUTURA nyitva tartásával, tehát az év szinte minden napján látogatható, kipróbálható lesz a látogatók, vendégek számára.

A Projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a repülőgép szimulátor a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközponttal egyszerre nyit, 2012. augusztus 17-én.

A projekt az eszköz beszerzésen túl egy új munkahelyet is teremt, egy fő üzemeltető felvétele is megvalósul.

További információ a www.movinnov.hu honlapon találhatók!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.