Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 30. 22:15, szerda | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Rendőrségi tanácsok halottak napjára

Rendőrségi tanácsok halottak napjára

Október 29-étől a rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését.

A rendőri vezető arra kérte az autósokat, hogy a temetők, különösen a nagyobb sírkertek környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre figyeljenek oda, hiszen nem biztos, hogy a korábban megszokott útvonalakon tudnak majd közlekedni. A nagyobb temetők környékén külön parkolóhelyeket jelöltek ki - tette hozzá.

Óberling József felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő napokban sok olyan ember fog gépkocsiba ülni, akik hétköznapokon nem vezetnek, vagy csak rövid távokat tesznek meg. Ők most az ország különböző pontjaira fognak elzarándokolni, így számos olyan bizonytalan, lassabban vezető sofőrrel találkozhatunk, akik nem ismerik az utat, emiatt ajánlatos a nagyobb követési távolság és kisebb sebesség megválasztása.

Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztálynak vezetője fontosnak nevezte, hogy parkolás után mindenki zárja be az autóját, az utastérből pedig minden csomagot rakjanak el a csomagtartóba, sőt ha kell, vigyék magukkal.

Hangsúlyozta, hogy a temetőkben a kézitáskákat, hátizsákokat is őrizni kell, nem szabad a csomagokat a sírokon hagyni. Ha problémát észlelnek, akkor keressék a rendőröket, polgárőröket, aki azonnal segíteni tudnak.

Németh Ágnes kérdésre válaszolva elmondta: a halottak napja környékén nem nő a vagyon elleni bűncselekmények száma, csak áttevődik a temetők környékére, ahol ilyenkor nagyobb tömeg van. Jobban kell figyelni a tömegközlekedési eszközökön, illetve be kell zárni a házat, lakást, mielőtt a megemlékezők elindulnak a temetőbe - sorolta javaslatait a bűnmegelőzési osztály vezetője.

Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke arról számolt be, hogy a polgárőrség - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - fokozott szolgálatot tart a temetők környékén. A rendőrség stratégiai partnereként a rendőrökkel közösen, vagy önállóan látnak el szolgálatot.

A polgárőrök elsősorban a temetők balesetmentes megközelítésére, a parkolók biztonságára és a látogatókra figyelnek majd - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.