Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 07. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Rendőrségi tanácsok gyalogosoknak és kerékpárosoknak

Rendőrségi tanácsok gyalogosoknak és kerékpárosoknak

Az utóbbi hetekben, illetve az elmúlt napokban több alkalommal történt az ország területén olyan közúti közlekedési baleset, amely során...

...az esti, éjszakai órákban gázoltak halálra az úttesten, az úttest szélén azonos irányban közlekedő gyalogosokat.

A közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok, illetve a kerékpárosok, nekik is tenniük kell azonban a balesetek elkerülése érdekében:

Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így hamarabb meglátják a szemből érkező járműveket, és szükség esetén el tudnak lépni azok elől.

A látás mellett fontos a láthatóság is: a KRESZ egyértelműen fogalmaz, amikor lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használatát kötelezővé teszi. Ezen túlmenően azonban a láthatósági és/vagy fényvisszaverő eszközök használata lakott területen belül és jó látási viszonyok között is életmentő lehet. A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét. Ruházatával a fekete környezetbe olvadt gyalogos, vagy világítás nélkül közlekedő kerékpáros baleseti kockázata megnő.

A tragédiák megelőzése érdekében rendkívül fontos a láthatóság növelése!

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván az
ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.